Södra Sveriges största arthousebiograf!

Biograf Panora

Salonger
Panora har tre salonger med totalt 377 platser.
Salong 1 har 195 platser.
Salong 2 har 104 platser.
Salong 3 har 78 platser.
Samtliga salonger har ett antal tvåsits-soffor på bakersta raderna. Salong 1 är en magnifik premiärsalong med bågformade stolsrader och en djupröd sammetsridå.

Teknik
Panora har 4K-projektorer i samtliga salonger och designade ljudsystem med 7.1-ljud, vilket ger ett exceptionellt bra ljud. Samtliga salonger är förberedda för konserter, konferenser mm.


PANORA – mer än en biograf

Filmen spelar huvudrollen på Panora, men vi vill tänja på biografen som begrepp, experimentera med det offentliga rummet och fungera som en dynamisk arena.

Galleri Panora
Väggarna i biografens stora foajéer kommer att användas till utställningar och vi ser gärna olika konstuttryck ta form i lokalerna. Allt från fotografi och måleri till videokonst, fristående verk eller med anknytning till aktuella filmer eller evenemang. 

Annan Kultur
Vi arbetar mycket med annan kultur än film och mixar olika konstformer och uttryck inom ramen för olika föreställningar, festivaler och event. De nya förutsättningarna med tre salonger, stor foajé och tillgång till ytterligare lokaler hos Stadsarkivet skapar fantastiska möjligheter, att utveckla nya och gränsöverskridande användningsområden för biografen. Samtliga salonger har ett bra scendjup för andra akter än filmvisningar.

Event & specialvisningar