Södra Sveriges
största arthousebiograf!

Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter
Alltid Amber + regissörssamtal
Datum: fre 21 augusti

Välkomna på premiären av Alltid Amber med efterföljande samtal med Amber själv och regissörerna Lia Hietala och Hannah Reinikainen.

Amber är 17 år, ickebinär och planerar att inleda sin utredning på transvården i Stockholm. Som stöd finns Ambers mamma och bästa vännen Sebastian som delar erfarenheten av könsdysfori och är den närmaste vän Amber någonsin haft. De två vännerna hänger varje dag och delar på allt i en berusande tid av identitetsskapande, drömmar, fester och nyfunna vänskaper. Men när Amber träffar kärleken ställs relationen med Sebastian på prov. 

___
Regissörernas reflektion:
"När vi började processen med filmen arbetatde vi med två likavärdiga teman, både att skildra identitetsskapande vänskap och queerungdomar i ett nytt perspektiv. Under de unga formbara åren är det oftast viktigare med nära vänner än romantiska relationer. Med den utgångspunkten landade vi en dramatisk film om två vänner som gör slut. Det blev så tydligt att en nära vänskap som upphör är precis lika jobbig och dränerande som en avslutad kärleksrelation. Filmen vänder sig till alla som fått sitt hjärta krossat av en nära vän, och till de som själva krossat ett hjärta. Filmen berättar samtidigt om unga queerpersoner som formar sin egen accepterande miljö. Vi vill ge en bild där queerpersoner inte enbart fokuserar på svårigheterna med att leva i en heteronormativ cisvärld. Inte för att den kampen inte finns, men den är inte det viktigaste med vår film om Amber."

Datum: fre 21 augusti

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Hannah Reinikainen, Lia Hietala
Originaltitel: Always Amber
Land: Sverige
År: 2020
Längd: 76 minuter
Språk: Svenska
Genre: Dokumentär
Distributör: Folkets Bio

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar