Södra Sveriges största arthousebiograf!

Artists in Isolation Residency 2
Datum: Mån 20 jul – fre 7 aug, 2020

Artists in Isolation Residency är tillbaka för en andra säsong under sommaren 2020 i Biograf Panoras övre foajé. Residenset kan ses på gatuplan genom biografens skyltfönster.

Artists in Isolation Residency är ett initiativ att skapa alternativa, fysiska scener bortom digitala sfärer under Covid-19 och nyttja det semipublika utrymmet på kvartersbiografen Panora - Folkets Bio Malmö.


PROGRAM

Nidia Martínez Barbieri

20-24 juli, 2020
Research-residence för work in progress-projekt

Hugo J. Surin 
25 juli - 2 augusti, 2020
Ut&inställning

In.Mem projekt (Orizon.Art Collective)
3-7 augusti, 2020
Work in progress performance med avslutande dansvisning 7 aug, kl 16:00.

Filip Rahim Hansson
5-7 augusti, 2020
Fönsterinstallation


OM KONSTNÄRERNA

Nidia Martínez Barbieri föddes i La Plata (Argentina) 1977, och bor i Malmö sedan 2013. Mellan 2011 och 2013 verkade Barbieri i Bryssel (Belgien). Hon är medlem i Danscentrum Syd samt Nya Rörelsen (Rörelsen-koreografer i Skåne) och kommer under residenset spegla ett sammanhang där fysisk kontakt är begränsad och ge publiken möjlighet till förnyad upplevelse av kommunikation. Idén är att skapa en koreografi och ny danssekvens genom ett interdisciplinärt arbete som kommer tas fram på plats för att visas den 7 augusti.

Filip Rahim Hansson är en Malmökonstnär som jobbar brett i olika medium, denna gången är det performativt livemåleri på glas. Kom och ta del av hans bildvärld. Det lovas mycket färg och glädje med ambitioner om levande rörelse som blandas med lekfullt måleri. Instagram: @filiprahimhansson

Hugo J. Surin arbetar brett med bl.a. konstformerna teckning, serier, grafik, måleri, skulptur och performance. Han har en berättande lekfullhet som rör sig mellan fantasifullhet och realism. Surin har studerat bl.a. grafisk design, konst, bildberättande på Östra Grevie Folkhögskola och HDK och har ställt ut på Panora tidigare under Malmö Queer Filmfestival, och bl.a. Erotikafton, Östasiatiska Museet i Stockholm, Cirkulastionscentralen i Malmö samt Arbetes museum i Norrköping. Besökare som passerar biografen kan se nya texter och karaktärer växa fram tillsammans med teckningar och skulpturer på insidan som samspelar med de på glasrutan.

Orizon.Art Collective
Orizon.Art Collectives In.Mem projekt är ett work in progress performance. Det utvecklas och reflekteras genom en undersökande process kring identitet, rörelse och minne. Det aspirerar att vara en plats för reflektion för vad dessa koncept betyder och hur de korsar varandra. Medlemmar: Anarita M. Rodrigues, Katarzyna Tyczkowska, Lesley Leichtweis Bernardi, Nidia Martínez Barbieri.

Datum: Mån 20 jul – fre 7 aug, 2020

Facebook-event >>

Arrangörer: Fish Tank, Folkets Bio Malmö

Event & specialvisningar