Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Drömmen om Djenné + regissörssamtal
Datum: Ons 27 sep

Välkommen på visning av Drömmen om Djenné med efterföljande samtal med filmens regissör Elisabet Gustafsson och teaterregissören Petra Berg.

När Elisabet, en ensamstående medelålders kvinna i Stockholm, får en enkät från myndigheterna upptäcker hon att hennes livsval reduceras till själlös statistik. Elisabet hamnar i en mittlivskris och tänker på sin äventyrliga kusin Sophie, som vid femtio års ålder lämnade en framgångsrik designerkarriär i London för att starta en hotellverksamhet i den gamla ökenstaden Djenné i Mali.

Trots riskerna med den pågående konflikten i landet åker Elisabet till Mali och fördjupar sig i Sophies liv och lokala projekt. Kvinnorna finner ett släktskap, men hotellets överlevnad hänger på en skör tråd. Turismen har försvunnit och terroristerna kommer allt närmare. Sophie tvingas stänga hotellet och hennes dröm plockas ner bit för bit. Under denna turbulenta resa ser Elisabet sina egna prestationer i ett nytt ljus och kvinnorna finner ett släktskap samtidigt som de funderar över krossade drömmar och nya äventyr.

___
Elisabet Gustafsson är en svensk filmregissör som bor och arbetar i Stockholm, Paris och Vimmerby. Hennes passion är att ge liv åt berättelser; berättelser som kanske skulle kunna glömmas bort i en låda, eller som kan ses från en ny vinkel — allt berättat med hennes breda men personliga perspektiv. Det ständiga sökandet efter oväntad glädje och nya insikter härstammar från års erfarenhet av att blanda uttryck och format, tillsammans med hennes nyfikenhet på människor och livet självt.

Petra Berg är teaterregissör bosatt och verksam i Köpenhamn sedan 25 år. Hon har bl.a. arbetat på Stockholms Stadsteater, Malmö Dramatiska Teater, Aarhus teater samt Danmark och Sveriges Radio. Idag är hon konstnärlig ledare för scenkonstgruppen Aber Dabei.

___
★★★★ "Dokumentärfilmaren Elisabet Gustafsson testar idén om att sadla om och reser till en liten stad i Mali där en beundrad kvinnlig släkting lever ett till synes spännande liv. Resultatet blir ett vackert bildsatt, varmt och lärorikt möte." Dagens Nyheter

Datum: Ons 27 sep

BILJETTPRIS: 130 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Elisabet Gustafsson
Land: Sverige
År: 2023
Längd: 82 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Barntillåten
Distributör:
PH Film

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, PH Film, ABF Malmö

Event & specialvisningar