Södra Sveriges största arthousebiograf!

EarthLove + Precious Balance Walk + samtal
Datum: Sön 3 sep, 2023

EarthLove, filmad i en del av Pildammsparken, och Precious Balance Walk, filmad i vattnet mellan två bryggor på Ribersborg, är två kortfilmer som vill inspirera till ett mer än mänskligt perspektiv i vår tid med ökande klimatförändringar. Felicia Konrad, Johan Haugen och Benjamin Zadig finns på plats för att presentera filmerna och samtala med publiken. Detta event ingår i Panoras filmserie Malmö på film – en stad i förändring som är en del av det publika programmet i Malmö in the making.

Basisten David Carlsson inleder med att improvisera utifrån musiken i både EarthLove och Precious Balance Walk.

Samtalet med regissörerna Felicia Konrad och Johan Haugen, och filmaren och cinematografen Benjamin Zadig som filmat båda filmerna, kommer kretsa kring rörligheten i att arbeta med handkamera, och hur det är att filma utan synopsis och manus.

I det intuitiva konstprojektet I Still Live in Water har Felicia Konrad och Johan Haugen gjort två kortfilmer i Malmö, EarthLove (2023) och Precious Balance Walk (2020). Båda är filmade av Benjamin Zadig. För filmerna är platsen själva grundförutsättningen. I EarthLove, en del av Pildammsparken och i Precious Balance Walk, i vattnet mellan brygga 1 och 2 på Ribersborgs strand. Filmerna är starkt kollektiva verk och majoriteten av alla inblandade bor, har bott eller arbetat/arbetar i Malmö, men några av performance konstnärerna i Precious Balance Walk är besökande från andra platser och länder. På ett sätt speglar dessa filmer också den mångfald som staden Malmö har, med ca 180 nationaliteter och språk.

Vad filmerna också har gemensamt är en intention att inspirera till att öppna ett mer än mänskligt perspektiv, men även skapa ett slags direkt samhörighet till vårt liv på denna planet, i denna tid med ökande klimatförändringar.

EARTHLOVE
En poetisk musik och dansfilm med humoristiska inslag. I närkontakt med träden, löven och marken i Pildammsparken skapar sex dansare; Nidia Martínez Barbieri, Emelia Koberg, Isabella Linnea Eriksson, Jerry Pedersen, George Pelagias och Riccardo Zandoná (Skånes Dansteater) improviserade rörelser utifrån remixen EarthLove av kompositören Kent Olofsson.

EarthLove har nyligen haft premiär på filmfestivaler, vunnit två priser och blivit utvald till fler independent filmfestivaler.

PRECIOUS BALANCE WALK
Sex nordiska performance konstnärer skapar performativa skeenden i och med vattnet i Öresund, mellan Brygga 1 och 2 på Ribersborgs strand. Två av performance konstnärerna; Erik Högström och Lisa Nyberg bor i Malmö.

”We are all water in the same Ocean.” – Yoko Ono

Precious Balance Walk har tilldelats otaliga priser på independent filmfestivaler runt om i världen, inklusive ett flertal priser till Benjamin Zadig för ”Best Cinematography” och pris för ”Best Sound Design” till David Gülich. Festivalen ARFF Paris tilldelade 2021 filmen priset ”Best Experimental Film” med motivering: ”Appreciation is served for this unique vision projected on us, to enhance the consciousness on planet Earth and to spread all Around the Universe”.

Datum: Sön 3 sep, 2023

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan visningen börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA – EARTHLOVE
Regissör: Felicia Konrad
Assisterande Regissör: Johan Haugen
Land: Sverige
År: 2023
Längd: 7 minuter
Språk: Engelska
Genre: Musik/Dansfilm, Musikvideo
Dansare: Nidia Martínez Barbieri, Emelia Koberg, Isabella Linnéa Eriksson, George Pelagias, Jerry Pedersen, Riccardo Zandoná
Koreografisk Guidning: Miguel Cortés
Cinematograf: Benjamin Zadig
Kamera Assistent 1: Jonas Eneskär
Kamera Assistent 2: Konrad Welinder
Klippare: Jacob Nilsson
Remix EarthLove: Kent Olofsson
Vocals: Felicia Konrad och Charlie Haugen Konrad
Yidaki (Didgeridoo): Johan Haugen
Bas: David Carlsson
Trummor: Martin Fernandez
Trumpet: Petter Lindgård
Gitarr: Frans Hanner
Synt: Kent Olofsson
Produktion: Med stöd av Filmcentrum Syd och Danscentrum Syd.

FILMFAKTA – PRECIOUS BALANCE WALK
Regissör: Felicia Konrad och Johan Haugen
Land: Sverige
År: 2020
Längd: 14 minuter
Språk: Engelska
Genre: Arthouse, Experimental
Medverkande performancekonstnärer: Erik Högström, Lisa Nyberg, Joakim Stampe, Elena Lundquist Ortiz, Meri Nikula, Ignacio Pérez Pérez
Cinematograf: Benjamin Zadig
Kamera assistenter: Anna Åhlander, Linnea Sparén
Ljudtekniker och -designer: David Gülich
Klippare: Sascha Fülscher
Musik: David Carlsson, Felicia Konrad, Mats Persson
Mentor: Jenifer Malmqvist (regissör)

Produktion: Tangram Film/I Still Live in Water, med stöd av Nordisk Kulturfond, Boosthelsingborg, Filmcentrum Syd, Marint kunskapscenter, Ohboy hotell

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar