Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Femdefenders Day / Six Days
Datum: Tis 29 nov, 2016

Kvinnor världen över möter hot, våld och trakasserier – just för att de är kvinnor. Trots det står modiga kvinnorättförsvarare upp för kvinnors rättigheter. Vi kallar dem Femdefenders – världens modigaste kvinnor.

Den 29e november uppmärksammar och firar Kvinna till Kvinna Femdefenders Day – den Internationella dagen för kvinnorättsförsvarare – på Biograf Panora i Malmö. Kvinna till Kvinnas lokala volontärgrupp bjuder in till en filmvisning av SIX DAYS som är en dokumentär där vi får följa tre femdefenders som kämpar för förändring i spåren av krig och konflikter.

SIX DAYS 
Filmen följer tre kvinnor som alla är aktiva i organisationer som får stöd av Kvinna till Kvinna. Lanja i irakiska regionen Kurdistan kämpar mot hedersförtryck. Maia i Abchazien/Georgien ger tjejer kunskap om sina egna kroppar. Nelly i Liberia hjälper fattiga kvinnor att ta makten över sina liv genom utbildning. Men de tre får betala ett högt pris för sitt engagemang. Hot, våld och fattigdom är bara några av de dagliga hindren i deras kamp för rättigheter som borde vara självklara för alla.

PROGRAM
17:30 – Mingel i foajén.
18:00 – Filmvisning: SIX DAYS
Kort paus
ca 19:15 - Föreläsning med Annika Karlsson, som har arbetat för Kvinna till Kvinna i Georgien + diskussion/workshop om filmen.

Välkomna!

-----------------------
Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer som arbetar för kvinnors rättigheter och för fred.

Datum: Tis 29 nov, 2016

kl 17:30 Mingel
kl 18:00 Filmvisning: SIX DAYS
Paus
kl 19:15 Föreläsning + diskussion/workshop

FILMFAKTA
Regissör: Nikolina Gillgren
Land: Sverige, Georgien, Irak, Liberia
År: 2013
Längd: 56 minuter
Språk: Engelska, Georgiska, Kurdiska, Abchaziska
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
IMDb: Se filmen på IMDB 

Inträde: 30 kr
Allt överskott går till Kvinna till Kvinnas arbete med att stödja kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden.

Facebook-event >> 

Arrangör: Kvinna till Kvinna

Event & specialvisningar