Södra Sveriges största arthousebiograf!

FILMBAR: RE – skånska kortfilmer
Datum: Ons 1 jul – tor 31 dec, 2020

Skånska kortfilmer online hela sommaren 2020 och året ut på filmimalmo.se!

Då det för tillfället inte är möjligt att arrangera en traditionell FILMBAR, ger FILMBAR er i samarbete med Film i Malmö en FILMBAR i digital kostym – öppet för alla oavsett vart du befinner dig - ett retrospektiv med ett urval av favoriter från FILMBARS 10-åriga historia!

Vi har här glädjen att presentera ett starkt startfält med högklassiga skånska kortfilmer av olika skepnader, perspektiv och genrer, uppdelat i två olika filmpaket – PECULIARITIES (Märkligheter) och ANIMANIA (Animerade kortfilmer).

Varje onsdag under de närmsta sex månaderna kommer en utvald kortfilm från FILMBAR att läggas upp på filmimalmo.se - filmen kan streamas gratis under det första dygnet, sedan adderas den till samlingen av filmer som ingår i FILMBAR Re: tillsammans med annat som är tillgängligt för abonnenter (inkl. regissörssamtal). Film i Malmö garanterar att allt överskott från abonnemangavgifterna tillfaller filmskaparna.

OM FILMBAR
FILMBAR är ett visningsfönster för skånsk kortfilm som turnerar runt på olika platser i Malmö. Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer och oftast även ett tredje filmblock med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauserna finns det tid för mingel + bar + DJ + eventuella kringarrangemang.

FILMBAR #1 hölls på INKONST 2011 med två block kortfilmer samt premiär på Henrik Möllers film Malmös finaste. Sedan dess har FILMBAR huserat på en mängd olika platser i Malmö och Skåne - såsom tidigare nämnde Mejeriet i Lund, Far i Hatten, Blå Båten, Skånes Konstförening och Hypnos Theatre i Malmö.

Datum: Ons 1 jul – tor 31 dec, 2020

Facebook-event >>

Arrangörer: FILMBAR RE: är kurerat av FilmCentrum Syd och arrangeras i samarbete med Folkets Bio Malmö och med stöd av Malmö Stad och ABF Malmö.

Event & specialvisningar