Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
NP på Panora: Idomeni + samtal
Datum: Ons 23 sep, 2020

Under Nordisk Panorama visar Panora fem av festivalens tävlingsfilmer i kategorin Best Nordic Documentary. Välkommen på förhandsvisning av dokumentären Idomeni med efterföljande samtal.

Vi får besök av Åsa Göransson, tematisk rådgivare i migration på Rädda barnen och Amina Khalil som varit med under hela produktionen av Idomeni både som tolk och kontakt med familjerna i filmen. Khalil har också egen erfarenhet av att vara fast i Idomeni. Moderator för kvällen är Patricia Olsson Escalante, ledamot i Refugees Welcome Sverige. Notera att regissören David Aronowitsch har fått förhinder och kan tyvärr inte närvara under samtalet. 

IDOMENI
I elva kapitel är vi med två yazidiska familjer från Irak som hoppas finna tryggheten och ett nytt liv i Tyskland. Vi möter dem första gången i Idomeni, ett tillfälligt läger i Grekland vid gränsen mot Nordmakedonien. Där lever de tätt samman. Mobilerna är alltid nära, som den enda länken till familj och vänner kvar i Irak. Yasirs fru är sedan ett och ett halvt år tillbaka fången hos IS, men hoppet om en återförening får nytt liv när han nås av ett meddelande om en fångutväxling mellan IS och YPG-styrkor. David Aronowitschs mästerligt skildrande Idomeni är ett berörande porträtt av barn och vuxna under en tid av väntan, hopp och om djupa sår som aldrig kommer försvinna.

Datum: Ons 23 sep, 2020

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA

Regissör: David Aronowitsch
Land: Sverige
År: 2020
Längd: 90 minuter
Språk: Kurdiska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Distributör: Folkets Bio
Premiär: 25 september

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Antirasistiska Filmdagar, Rädda Barnen, Nordisk Panorama, Folkets Bio Riks, ABF Malmö

Event & specialvisningar