Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Lena + regissörssamtal
Datum: Sön 26 sep, 2021

Välkommen på visning av Lena, ett ömsint porträtt av en av Sveriges mest genuina konstnärer, med efterföljande samtal med regissören Isabel Andersson och Kalle Lind som samtalsledare. 

"Till min dotter om jag hade någon." När Lena Nyman blir antagen till Dramatens elevskola är hon redan en kändis i Sverige. Från scenskolan och 60-talets sprakande kulturliv blir hon plötsligt världsberömd med de kontroversiella Nyfiken-filmerna. När Lena dör 2011 lämnar hon efter sig 17 papperskassar fulla av hemligheter.

Genom ett unikt och delvis aldrig tidigare exponerat material målas ett levande porträtt fram. Via dagböcker, brev och fotografier kommer vi henne nära inpå livet med allt vad det innebär av kärlek, arbete, teaterliv, skrivande, alkohol och kroppshets. Där finns också den skärpta och fyndiga politiska blick som gör henne så brinnande aktuell än i dag. Och trots tvivel och svårigheter – i Lenas värld känner du dig aldrig ensam.

MEDVERKANDE I SAMTALET

Isabel Andersson (f.1990) är filmregissör och debuterar med Lena. Med bakgrund inom dokumentärfilm och journalistik har hon bl.a. jobbat som researcher på filmen Bergman - ett år, ett liv. Isabel har även som redaktör gett ut Lena Nymans dagböcker i bokform på förlaget Ellerströms.

Kalle Lind hörs i radio och poddar (Snedtänkt med Kalle Lind) och har skrivit flera böcker. 2019 kom en biografi om Hasse Alfredson och under hösten släpper han en bok om Hasseåtages gemensamma verk.

Datum: Sön 26 sep, 2021

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Isabel Andersson
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 107 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Lena Nyman, Gunnel Lindblom, Alva Bratt, Rolf Skoglund, Tommy Körberg, Kristina Lugn
Distributör: TriArt Film

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, TriArt Film, ABF Malmö

Event & specialvisningar