Södra Sveriges största arthousebiograf!

Malmö Gallerivecka 2020 på Panora
Datum: Tor 24 – sön 27 sep, 2020

Malmö Gallerinatt omvandlas till Malmö Gallerivecka 2020 med öppettider dagtid. På Panora kan du ta del av utställningen VI MÖTS I PARADISET av Ikram Abdulkadir och ett performance av SET-UP.

VI MÖTS I PARADISET
En serie fotografier av Ikram Abdulkadir

Vänskap och systerskap utgör kärnan i Abdulkadirs konstnärliga praktik – en känsla av samhörighet formad av hennes erfarenhet av att vara en ung svart muslimsk kvinna. Hennes användning av komposition, färg och ljus lyfter fram styrkan och visheten hos dem hon porträtterar. Med Vi möts i paradiset gör Abdulkadir en subtil hyllning till tidigare generationer samtidigt som hon hedrar skönheten hos sina nära och kära.

Ikram Abdulkadir, född 1995 i Nairobi och uppvuxen i Malmö, är en fotograf och poet som driver instagramkontot @ikramianism. Hennes dikter återfinns i, bland annat, antologin Revolution Poetry och Mariama Jobes Sannu. Hon var även en av finalisterna i Ortens bästa poet 2017. Abdulkadir var 2019 års mottagare av Sven och Ellida Hjorts stipendieutställning som årligen delas ut av Skånes konstförening till en ung lovande konstnär baserad i Skåne. Hennes utställning Vi möts i paradiset producerades i samband med stipendieutställningen.


SET-UP

– Performance 26 september
Ett projekt och undersökande av koreografi, dans och kollektivt skapande genom kropp, rum, objekt, ljud. SET-UP vill främja integrationen av konst i samhället genom gruppaktivitet med aktörer med en bred variation av erfarenheter som uppträder på officiella platser.

Detta performanceprojekt har samlat en bred grupp utövande konstnärer kring idén att skapa något gemensamt och dela med sig av sina erfarenheter. Alla får äga konsten, alla får skapa konsten, alla får se och ta del av konsten. Vi jobbar med olika sorters tekniker från den samtida dansen för att skapa ett förhållande till rum, objekt, musik och publiken. Under augustimånad har vi genomfört skapande workshops och nu i september håller vi workshops och visningar på MittMöllan 22-25/9 och en stor visning på Panora under Malmö Galleriveckan 26/9.

Bakom projektet står Rachel Tess (koreograf och dansare), Uli Ruchlinski (ljud/ljusdesign), Elise Brewer (dansare), Nellie Björklund (dansare), Axel Berger (visuell konstnär) och Anna Paulnitz (marknad och kommunikation).

___
OM MALMÖ GALLERIVECKA 2020
Malmö Gallerivecka arrangeras av Konstfrämjandet Skåne med en förhoppning om att tillgängliggöra konsten och möjliggöra nya möten och upplevelser. För att garantera att de inte skulle behöva ställa in Malmö Gallerinatt 2020 så omvandlas arrangemanget till en gallerivecka med öppettider dagtid. Detta betyder att folkfesten undviks men sätter extra strålkastarljuset på gallerier, utställningsrum och konstnärer. Detta är ett enastående tillfälle att upptäcka Malmös mångfacetterade konstliv med en blandning av gallerier, konstinstitutioner och tillfälliga konstnärsdrivna initiativ. 

Datum: Tor 24 – sön 27 sep, 2020

PROGRAM
24-27 september kl 12:00-18:00
Utställning: Vi möts i paradiset

26 september kl 18:00
Performance av SET-UP

Fritt inträde!

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö, Konstfrämjandet Skåne, SET-UP

Event & specialvisningar