Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Mustang
Datum: Lör 23 jul, 2016

Oscarsnominerade MUSTANG följer fem föräldralösa tonårssystrar som bor tillsammans med mormor och morbror i en liten by vid Svarta Havets kust. Skolan har precis slutat och tjejerna är glada och förväntansfulla inför det stundande sommarlovet. På vägen hem efter skolavslutningen kan de inte låta bli att slänga sig i havet, där de skrattar och skojar med några killar från byn. Men vad de ser som oskyldigt tonårsstoj, tolkar andra som osedlighet. Ryktet sprids snabbt i den lilla byn och när de kommer hem möts de av en bister mormor, som är orolig för att deras värde på äktenskapsmarknaden ska ha tagit skada. 

Historien växer till oanade proportioner och snart börjar systrarnas frihet kringskäras allt mer. Deras hem blir som ett fängelse, men upproret bubblar under ytan hos systerskaran som är allt annat än timid. På ett både vackert och upplyftande sätt tar MUSTANG upp det alltid högaktuella ämnet om unga kvinnors rätt att bestämma över sina liv, sina kroppar och sin sexualitet. 

Vinnare av publikens pris och Bästa manus på Stockholm Filmfestival 2015. Vinnare av priset för Årets nykomling vid European Film Awards. Vinnare av Europa Cinemas pris på Cannes Filmfestival för bästa europeiska film. ...samt ytterligare en lång rad med festivalpriser.

Utomhusbio med Sommarscen >> 

Kl 21:00
Är du expert på starka kvinnor? Kom och gläns i ett quiz innan filmen. Eller passa på att lära dig mer! Lag om max 3 personer. Det går fint att komma själv och hitta ett lag på plats. Fredric Öslöv är quizledare. Ta gärna med filt och picknick!

Datum: Lör 23 jul, 2016
Tillhör: Utomhusbio

kl 22:00

UTOMHUSBIO I RÖNNEHOLMSPARKEN
Plats-info >> 
Fri entré

FILMFAKTA
Regissör: Deniz Ergüven
Land: Turkiet
År: 2015
Längd: 97 minuter
Språk: Turkiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Günes Sensoy, Doga Doguslu, Elit Iscan, Tugba Sunguroglu m fl.
IMDb: Se filmen på IMDB 

Arrangör: Sommarscen Malmö, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Alla årets UTOMHUSBIO i Malmö >> 

Event & specialvisningar