Södra Sveriges största arthousebiograf!

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio VT-17, Del 1
Datum: Lör 8 apr, 2017

Välkommna till vårens första dos av c/o-kortfilmer! Som vanligt är det fri entré.

Resten av vårens c/o-kortfilmer (de med kvinnliga regissörer: ÄLSKADE UNGE, STAY UPS, FUCKGIRLS, MIN BÖRDA) kommer få sin Malmö-premiär på Panora under Feministisk Festival som arrangeras 9-11 juni.

Under etiketten Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio distribuerar Folkets Bio högkvalitativ svensk kortfilm på biograf och dvd. Sedan starten 2008 har över 100 filmer visats.

FILMER:

STUDIO 5
Regi: Axel Danielsson & Maximilien van Aertryck | Sverige 2017 | 11 min
Vad vi ser är en perfekt yta. Med professionalitet och allvar tar de oss genom nyheter från världens alla hörn – de är Sveriges största nyhetsprogram Aktuellts programledare. Med en stor dos humor levererar Studio 5 en inblick i en pausad show.

Vinnare av Tempo Short Award 2017!
Juryns motivering: "För ett omisskännligt konstnärligt uttryck som visar sociala hierarkier med subtil humor, och får oss att se på nyhetsskapandet med en ny blick. Filmen belyser vår kusliga distans såväl till varandra som till vår omvärld."

AMALIMBO
Regi: Juan Pablo Libossart | Sverige 2017 | 15 min
Amalimbo är berättelsen om femåriga Tipuana, som upplever ett limbo av längtan och sorg efter sin pappas död. Allt hon vill är att komma över till “andra sidan” för att träffa honom igen. En kortfilm som utspelar sig på en odefinierbar plats i en obestämd framtid.

MADRE
Regi: Simon Mesa Soto | Sverige 2017 | 14 min
Andrea följer med sin bästa vän från bergen utanför Medellin in till stan för att provfilma för en porrfilm. Längtan efter lyx och framgång lockar men konsekvenserna är större än begäret. En skoningslös skildring av hur en ung kvinnas liv slås sönder av sexuellt förtryck.

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER
Regi: Victor Lindgren | Sverige 2017 | 15 min
Sabina är romsk rumän som rest till Holmsund för att arbeta. Hon bor vid skroten där hennes bröder fått arbete. Här möter hon Elin, född och uppvuxen i Holmsund och mellan de två växer en vänskap(?) som kan komma att förändra allt.

BREV TILL SVERIGE
Regi: Salad Hilowle | Sverige 2017 | 8 min
Salad Hilowle utvecklar sina finstämda poetiska betraktelser kring identitet och migration. Med brevkorrespondensens förskjutning beskriver han svårigheten i att mötas när erfarenheterna inom en familj skiljer sig åt.

Hedersomnämnande vid Tempo Short Award 2017!
Juryns motivering: "Hedersomnämnande till en film av en regissör vi vill se mer av. Flödande bildberättande, rörande längtan och minnesvärda ord som 'Glöm ursprung – kolla hjärtat'. Brev till Sverige!"

Datum: Lör 8 apr, 2017

kl 16:00

Totalt 63 min

Fri entré

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, ABF Malmö. 
Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio stöds av Svenska Filminstitutet.

Event & specialvisningar