Södra Sveriges största arthousebiograf!

The Big Boo av Bombina Bombast
Datum: Ons 24 – fre 26 feb, 2021

Tiny Beast Productions, Floréal Films och Film i Skåne presenterar The Big Boo av Bombina Bombast. Delvis dokumentär, delvis skruvad saga om två konstnärers misslyckade försök att göra om Ingmar Bergmans Persona i virtual reality.

The Big Boo är en VR upplevelse och en installation som fungerar likt en ritual för att avsluta en destruktiv relation, den mellan de två konstnärerna, Ingmar Bergman och dig som upplever verket.  Konstnärerna låter olika karikatyrer av dem själva berätta om sina naiva försök att försöka återskapa en kultfilm i skuggan av det vita manliga geniet. 

”The Big Boo är en uppgörelse med bilden av vad en konstnär ska vara. Genom nutida och förlegade former av visuella media ger vi oss in i ett quest: ett existentiellt sökande efter den rena sanningen och de äkta känslorna. Vad finner vi? Ingenting. Småbarn, teknikkrångel och rättighetsproblem kommer i vägen för konsten. Kanske behöver vi acceptera våra tillkortakommanden för att kunna vara helt originella?” 

En person åt gången bjuds in att delta i verket som visas för första gången i sin helhet. Vi vill inte kalla det premiär för det är mer ett avslut än en början. 

Datum: Ons 24 – fre 26 feb, 2021

Förställning kl 14:00, 15:30 och 17:00

BILJETTINFO
Mejla önskad dag och tid till emilia@bombinabombast.com
Biljetten kostar 110 kr och swishas till 123 648 74 58 efter bekräftad bokning.

En person tas emot åt gången. Värden bär mask och håller avstånd.

Skriven och regisserad av
Emma Bexell and Stefan Stanisic
Producerad av Emma Bexell, Katayoun Dibamehr (Floréal Films) och Film i Skåne
Med: Stephanie Hayes, AZ Kelsey, Elin Rusk, Ester Uddén, Niclas Fransson, Mille Maria Dalsgaard, Alfred Bexell Sandström
FAD: Fredrik Gustafsson
DP: Stefan Stanisic and Victor Bergström
Ljuddesign: Tim Bishop
Scenografi: Svante Back
Costume design: Marcus Olsson and Elias Nyström
Hår och mask: Anna Persson
Produktionsassistent: Niclas Fransson
Nanny: Alva Bexell

Med stöd av Swedish Film Institute, Swedish Arts Council, Skåne Regional Council, City of Malmö, City of Paris, Centre National du Cinéma, FilmCentrum Syd, BoostHBG

Arrangörer: Bombina Bombast, Folkets Bio Malmö/ Friis Frame

Event & specialvisningar