Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Autumn of Kordofan + Lybian Stories Dead End

  
Autumn of Kordofan

Director: Eyhab Al khmaisah, Sudan and Jordan/ 2014/ Arabic Dialogue with English Subtitle/ 46 minutes/ Genre: Documentary 

Kordofan betyder i det Nubianska språket "Människornas land". Autumn of Kordofan utforskar naturen och kulturen i Kordofanregionen under höstsäsongen i södra Sudan. Med den första droppen av hösten regn bomstrar livet och den gula marken blir grön, bete, lycka och människor sprider inom denna underbara scen. Autumn of Kordofan fångar ett konstverk med en mängd olika etnisk, kultur och traditioner alla Kurdofan befolkning. Filmen är en unik, vacker och i vissa delar en poetisk skildringar av essensen av livet i Kordofan - en plats där civilisationen och naturen lyckats förenas i en enhet.

  
Lybian Stories Dead End
Director: Ahmed Aboub/ Libya and UK/ 2014/ Arabic dialogue with English subtitle/ 9 minutes/ Genre: Documentary

Libyens politiska kaos gör territoriet till ett möjligheternas land för människosmugglare. Tusentals illegala invandrare försvinner och blir bortglömda, i en av de 19 förvarsenheterna som finns i området. Libyan Stories Dead End är ett kort och starkt porträtt av en situation där vi möter de utsatta individer som lever under fruktansvärda förhållanden. En inblick i en verklighet som existerar bara ett stenkast från vår egen.

FILMFAKTA
Event & specialvisningar