Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Dansaren

Sista visning tis 17 jan!
Loïe Fuller förförde en generation med sin virvlande serpentindans. Nu plockar Stephanie Gusto upp hennes öde i en färgsprakande filmupplevelse för alla sinnen.

Bakom metervis av silke och med armarna förlängda med långa trästycken trollband Loïe Fuller gräddan av Paris nattklubbspublik. Hennes dans liknade inget annat och gjorde henne till en färgstark ikon för en ny generation. Inget tycktes kunna stoppa hennes framgångar, inte förrän en ny dansare dyker upp på scenen – en ung kvinna vid namn Isadora Duncan...

Mera information om Loie Fuller på Wikipedia >> 

"För mig så började det hela med ett svartvitt foto av en dansös dold i virvlande slöjor som såg ut att flyta fram över marken. Längst ned stod det: ’Loïe Fuller: Icon of the Belle Epoque’. Jag blev nyfiken på kvinnan bakom de långa tygstyckena och hennes historia knockade mig helt. Jag älskar det faktum att hon blev känd genom att dölja sig själv och hennes banbrytande natur. I slutet av 1800-talet så revolutionerade Loïe Fuller scenkonsten med sin serpentindans. Ändå är det ingen, eller nästan ingen, som minns henne.”
/Stephanie Di Giusto

Stephanie Di Gustio är regissör och fotograf. Hennes poetiska stil genomsyrar det mesta av hennes arbete. Hon inledde sin karriär med att göra musikvideor åt bland andra Brigitte Fontaine, Sliimy och Jarvis Cocker. Hon fortsatte sedan att utveckla sin stil som modefotograf. Samtidigt gjorde hon flera kortfilmer och videoinstallationer. DANSAREN är hennes långfilmsdebut.

Originaltitel: La Danseuse

FILMFAKTA
Regissör: Stéphanie Di Giusto
Land: Frankrike
År: 2016
Längd: 108 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Verklighetsbaserad, Dans
Skådespelare / Medverkande: Soko, Lily-Rose Depp, Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Amanda Plummer m fl
Premiär: Fre 16 dec, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar