Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Den otroliga historien om det jättestora päronet

Den lilla elefanten Sebastian och hans bäste vän, katten Mitcho, bor i Solby – en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka, tills den dag då stadens älskade borgmästare J.B. plötsligt försvinner. Snabbt som ögat tar viceborgmästaren Kvist över och planerar att bygga en jättestor skyskrapa som kommer lägga staden i evig skugga. De enda som nu kan rädda staden är Sebastian och Mitcho, fast de vet ännu inte om det.

När kompisarna är och fiskar hittar de en flaska med ett brev i där J.B. berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. Men hur ska de lyckas ta sig dit? I flaskposten ligger också ett litet frö. Förundrat planterar vännerna det och på morgonen har det växt till ett jätte-jätte-stort päron! Sebastian och Milo sätter segel för att ge sig ut på sitt livs äventyr där de kommer möta läbbiga pirater, en mekanisk jättedrake och massor med spöken…

Vinterns största familjefilmssuccé i hemlandet Danmark! Den har hittills setts av hela 230.000 biobesökare och har därmed slagit ut alla amerikanska och brittiska familjefilmer i samma genre.

Filmen bygger på en storsäljande bok av Jakob Martin Strid (utgiven även i Sverige) och är regisserad av svenskbekantingen Jørgen Lerdam som gjort succé med de tecknade långfilmerna "Pettson & Findus - Tomtemaskinen" och "Pettson & Findus - Glömligheter". Filmerna om Djungeldjuret Hugo samt vargen Balto är också hans verk.

FILMFAKTA
Regissör: Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick, Philip Einstein Lipski
Land: Danmark
År: 2018
Längd: 78 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Barnfilm, Familjefilm, Äventyr
Åldersgräns: 7 år
Premiär: Ons 28 mar, 2018
Visa på IMDb
Event & specialvisningar