Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Dunderklumpen!

En unik svensk saga som blandar animation och spelfilm, saga och realism, vemod och humor. Med dryga 30 år på nacken har den blivit till en av våra absolut största barnfilmsklassiker, baserad på en bok av Beppe Wolgers, blåst till liv av animationsmästaren Per Åhlin.

Dunderklumpen bor alldeles ensam i en mycket enslig trakt i Jämtlandsfjällen. En midsommarkväll när han känner sig som mest ensam ger han sig ut för att söka efter vänner. Han hittar dem på Öhn vid Ströms Vattudal bland Jens lillasyster Camillas dockor och mjuka djur. De heter Pellegnillot, Lejonel, Dockan och En-Dum-En. Han blåser liv i de nya vännerna och tar med dem och en skattkista ut på äventyr. Jens hör dockornas rop och tar upp jakten på Dunderklumpen tillsammans med sin pappa Beppe. 
Det blir en magisk midsommarnatt i fjällvärlden där de stöter de på allehanda spännande figurer som Blomhåret som kan flyga och jätten Jorm, elaka Enöga, Elvira Fattigan och Humlan. Skattkistan visar sig innehålla saker som för barn är värdefullare än pengar att äga.

Läs mer om filmen på Svenska Filminstitutet.
Rekommenderad ålder: 4-9 år
Filmen hade Sverigepremiär 26 sept 1974. Genom digitalisering av filmarvet tillgängliggörs nu filmen för en helt ny generation på bio

 

Biljetter:
För visnignarna 26 dec + 25 feb skall bokade biljetter hämtas ut/betalas senast dagen innan visning kl 20:00

Arrangörer: Seriefrämjandet och Folkets Bio Malmö i samarbete med PennFilm Studio, Folkets Bio och ABF Malmö, med stöd av Film i Skåne, Svenska Filminstitutet, Malmö stad och Kultur Skåne.

FILMFAKTA
Regissör: Per Åhlin
Land: Sverige
År: 1974
Längd: 97 minuter
Språk: Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Beppe Wolgers, Jens Wolgers, Kerstin Wolgers, Camilla Wolgers, Halvar Björk (röst), Håkan Serner (röst), Gösta Ekman (röst), Toots Thielemans (röst), Hans Alfredson (röst)
Event & specialvisningar