Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Eden

1992, den elektroniska musiken utvecklas i ett rasande tempo. Inte minst i Paris där klubbscenen kokar. Paul har precis börjat som DJ, men hittar snabbt en växande publik. Uppmärksamheten ökar, festerna blir allt vildare och i tumultet som uppstår blir det allt svårare för Paul att behålla fotfästet i tillvaron.

Eden följer "French Touch"-scenen från 1992 fram till idag. Med artister som bland andra Daft Punk, Dmitri from Paris och Cassius är det en i allra högsta grad levande historia.

"När jag såg Olivier Assayas Efter revolutionen så fick den mig att undra vad som skulle hända om jag gjorde en film om min generation, vi som var unga 1990–2000, men med ett bredare perspektiv än Min ungdoms kärlek? Hur skulle det se ut? Min brors historia, hans DJ-karriär sammanfaller med ravens födelse och framväxten av den elektroniska musiken till världssuccén med ”French Touch” och en viss disillusion som ledde till att han ändrade livsstil, för mig sammanfattar det min generations energi och strävanden.

Men Eden gör inga anspråk på att vara den definitiva filmen om ”French Touch”, eller att berätta historien kring alla de viktiga namnen från den perioden. Den här historien, min brors historia, är antagligen alldeles för individuell. Men jag tror att, utan att ta till stereotyper, så kan en historia som den här bli representativ för en rörelse eller period och kan, genom känslor och ren humanism, nå en form av universalitet." 
Mia Hansen-Løve
-

FILMFAKTA
Regissör: Mia Hansen-Løve
Land: Frankrike
År: 2014
Längd: 131 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama, musik
Skådespelare / Medverkande: Felix de Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne m fl
Premiär: Fre 14 aug, 2015
Visa på IMDb
Event & specialvisningar