Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

I koltrastens land

Sista visningen är torsdagen den 27 januari.

Denna feministiska filmpärla blev en sensation på filmfestivalen i Sundance där den hade sin världspremiär tidigare i år och kammade hem tre av festivalens tyngsta priser: det stora jurypriset, bästa regissör och publikpriset. I koltrastens land är även Kosovos Oscarsbidrag.

Fahrijes make har varit försvunnen sedan kriget i Kosovo och familjen har det svårt att få vardagen att gå runt. För att tjäna ihop brödfödan startar Fahrije en affärsverksamhet genom att sälja hemmagjord ajvar, men hennes ambitioner och försök till att stärka sig själv och andra kvinnor ses inte med blida ögon i den traditionella patriarkala byn där hon bor. Hon kämpar inte enbart med att hålla sin familj flytande utan även mot ett fientligt samhälle som vill se hennes fall.

Manusförfattaren och regissören Blerta Bashollis djärva debut är full av ärlighet, autenticitet och råhet. Baserad på en sann historia är I koltrastens land en upplyftande film om sinnrikhet och ambition i kontrasten mot äldre föreställningar och visar hur inget kan stoppa en kvinna med ett mål. 

"Kosovo-set winner of Sundance’s World Dramatic section looks set to be a firm audience favourite as well." — Screendaily

FILMFAKTA
Regissör: Blerta Basholli
Originaltitel: Hive
Land: Kosovo, Schweiz, Nordmakedonien, Albanien
År: 2021
Längd: 84 minuter
Språk: Albanska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Verklighetsbaserad
Skådespelare / Medverkande: Yllka Gashi, Çun Lajçi, Aurita Agushi
Premiär: Fre 26 nov, 2021
Distributör: Edge Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar