Södra Sveriges största arthousebiograf!

Låt mig gå
Premiär Fre 19 jul

Låt mig gå är ett meditativt, karaktärsdrivet drama som rör sig i skärningspunkten mellan kvinnlig lust, femininitet och längtan efter anknytning.

Claudine är en medelålders sömmerska som bor med sin vuxna son, som är rullstolsburen och behöver mycket hjälp. Claudine kämpar för att ge honom ett så bra liv som möjligt och lägger inte mycket tid på sig själv. Men en dag i veckan tar hon sig till ett hotell där hon har anonymt sex med män på genomresa. Men så bestämmer sig en av männen att förlänga sin vistelse i avsikt att fördjupa deras relation.

Césarpristagaren (för rollen i Mathieu Amalrics Barbara) Jeanne Balibar (Les Misérables, Irma Vep) gör en lågmäld rolltolkning av en kvinna med flera olika identiteter som lovprisats av kritiker och festivaljurys världen över. Låt mig gå är en imponerande debutfilm av Maxime Rappaz som redan innan premiären är favorittippad som en av årets bästa. Det starka och känslosamma dramat förstärks ytterligare med vackert foto av svindlande landskap signerat Benoît Dervaux, tidigare känd för sina många samarbeten med bröderna Dardenne.

★★★★ ”En av årets starkaste debutfilmer” – International Cinephile Society
”Ett starkt verk som ger oss en känslig skildring av självbestämmande, mödraskap och kärlek” – Sortir à Paris
”Jeanne Balibar ger oss en mästerlig och mångfacetterad rollprestation” – Cineuropa

Premiär Fre 19 jul
FILMFAKTA
Regissör: Maxime Rappaz
Originaltitel: Laissez-moi
Land: Frankrike, Schweiz, Belgien
År: 2023
Längd: 93 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Jeanne Balibar, Thomas Sarbacher, Pierre-Antoine Dubey
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar