Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Man Who knew Infinity

Baserad på den sanna historien om det självlärde indiske matematikergeniet Srinavasa Ramanujan och en vänskap som för alltid kom att förändra matematiken. Huvudrollen spelas av Dev Patel från "Slumdog Millionaire".

Indien 1913. Srinavasa Ramanujan är ett 25-årigt självlärt matematikergeni som brinner för matematiken. Trots detta kommer han inte in på universitetet, han har försummat övriga skolämnen och får försörja sig som kontorist. Hånad av sina jämnåriga, skriver Ramanujan ett brev till GH Hardy, en framstående och excentrisk professor vid Trinity College i Cambridge. Hardy ser genast Ramanujans unika talang och bjuder in honom till Cambridge för att få tillfälle att utforska hans teorier. 

Ramanujan lämnar allt för att resa över hela världen till England – sitt land, sin familj och, inte minst, sin unga älskade fru Janaki. I England utvecklar han och Hardy en djup vänskap och Hardy arbetar oavbrutet för att Ramanujan ska få det erkännande och den respekt han förtjänar, men han känner sig lika utstött i den traditionella kulturen i Cambridge som bland sina jämnåriga i Indien. Samtidigt som Ramanujan slåss mot både tuberkulos och hemlängtan, kämpar han för att hans teorier ska bli formellt erkända.

Filmens Facebook >> 

FILMFAKTA
Regissör: Matthew Brown
Land: Storbritannien
År: 2015
Längd: 108 minuter
Språk: Engelska, Tamil, Sanskrit
Textning: Svenska
Genre: Drama, Verklighetsbaserad
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Dev Patel, Jeremy Irons, Devika Bhise, Stephen Fry, Toby Jones m fl
Premiär: Fre 5 aug, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar