Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Marshland

Sista visning lör 5 dec!
VINNARE av över 35 filmpriser! – bland annat 10 Goya Awards 2015 (inkl Bästa film och Bästa regissör)

TVÅ MILJONER BIOBESÖKARE I SPANIEN!

1980. I ett Spanien fortfarande sargat av Franco, ligger en liten bortglömd stad djupt i den spanska södern. Där har ett antal brutala mord på unga flickor skett. Två av Spaniens bästa poliser skickas till mordplatsen för att undersöka händelserna. Med helt olika arbetsideologier måste de nu hitta den gyllene medelvägen om de ska lyckas hitta och ta fast den mördare som i åratal terroriserat ett samhälle fyllt av kvinnohat, grundat i ett mörkt förflutet.

En gripande thriller om ensamhetens utsatthet, om våld och om vad som händer med ett litet samhälle när misstänksamheten växer mellan människor som lever nära varandra.

Filmen har gång på gång blivit liknad vid serien "True Detective". Trots likheterna med "True Detective" är det fortfarande en twist av en klassisk spansk film noir, som kommer göra fans av spanska draman mycket nöjda.

MARSHLAND är också historiskt intressant då den utspelar sig fem år efter Francos död i ett skakat land under övergången från fascism till demokrati. Där många, även lagens män, har en ruggig bakgrundshistoria och den samhälleliga oroligheten hänger i luften.

FILMFAKTA
Regissör: Alberto Rodríguez
Land: Spanien
År: 2014
Längd: 105 minuter
Språk: Spanska
Textning: Svenska
Genre: Action, Crime, Drama, Thriller
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo, María Varod, Antonio de la Torre m fl
Premiär: Fre 25 sep, 2015
Visa på IMDb
Event & specialvisningar