Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tom of Finland

Touko Laaksonen har tjänstgjort som officer under andra världskrigets svåra år i Finland, men livet som följer efteråt visar sig lika tufft. Efterkrigstidens Helsingfors erbjuder ett högst begränsat livsrum för unga homosexuella män som Touko, med en vardag av förföljelse och hot om straffpåföljder. Under pseudonymen "Tom of Finland" finner han ett sätt för åtrå och längtan att komma till uttryck; i sin konst gestaltar han homoerotiska läderfantasier. Den blir en väg till frigörelse, för Touko och många med honom.

Tom of Finland skildrar den verkliga historien om Touko Laaksonens spektakulära livsresa, från det krigshärjade Finland, via Berlin till Kaliforniens liberala 70-talsparadis. Om hur hans provocerande konst uppnådde ikonstatus och inspirerade en hel generation unga homosexuella män. Det är en gripande film om kärlek, mod och frihet.

TOM OF FINLAND är regisserad av en av Finlands främsta regissörer, flerfaldigt Jussi-belönade Dome Karukoski, vars tre senaste filmer har haft världspremiär på filmfestivalen i Toronto. Han har förärats med en plats på Varietys Top 10 Directors To Watch-lista.

Filmens egen websida >> 

FILMFAKTA
Regissör: Dome Karukoski
Land: Finland, Sverige
År: 2017
Längd: 115 minuter
Språk: Finska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Seumas F. Sargent m fl
Premiär: Fre 3 mar, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar