Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Yarden

Sista visning fre 3 feb!
Nominerad till 4 och VINNARE av 3 Guldbaggar 2017: Bästa manliga huvudroll - Bästa foto - Bästa ljud/ljuddesign

Måns Månsson tar sig an historien med en imponerande fingertoppskänsla och gör sin egen version av Kristian Lundbergs hyllade roman.

En arbetslös författare gör en omvänd klassresa som transportör vid Yarden, en omlastningsplats för fabriksnya bilar i Malmö hamn. Han inser att han hamnat djupt ner i en skuldfälla. För att lösa sin situation tvingas han ta det föga glamourösa jobbet som timanställd i hamnen. Han blir en främling, ett femsiffrigt nummer som tvingas manövrera mellan invandrarkollegorna och den svenska kontorsledningen. Plötsligt känns åren som författare som ett mellanspel. Han är tillbaka i ett liv som tär på både honom och, vad kanske värre är, på relationen till sonen.

Invigningsfilm på Göteborg Filmfestival 2016.

YARDEN är en långfilm fritt baserad på Kristian Lundbergs uppmärksammade roman med samma titel. Romanen skildrar hur Kristian Lundberg själv inte längre kan försörja sig som författare och tar jobb som daglönare i Malmö hamn.

Regissörsbesök på premiären! SE HÄR >> 

FILMFAKTA
Regissör: Måns Månsson
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 80 minuter
Språk: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Anders Mossling, Axel Roos, Hilal Shoman, Dennis Axnér, Robert Bengtsson, Alexandra Zetterberg Ehn, Isaak Theodoridis m fl
Premiär: Fre 11 mar, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar