Södra Sveriges största arthousebiograf!

Vi möts i paradiset

Utställningen VI MÖTS I PARADISET är en serie fotografier av Ikram Abdulkadir. Vänskap och systerskap utgör kärnan i Abdulkadirs konstnärliga praktik – en känsla av samhörighet formad av hennes erfarenhet av att vara en ung svart muslimsk kvinna. Hennes användning av komposition, färg och ljus lyfter fram styrkan och visheten hos dem hon porträtterar. Med Vi möts i paradiset gör Abdulkadir en subtil hyllning till tidigare generationer samtidigt som hon hedrar skönheten hos sina nära och kära.

___
Ikram Abdulkadir, född 1995 i Nairobi och uppvuxen i Malmö, är en fotograf och poet som driver instagramkontot @ikramianism. Hennes dikter återfinns i, bland annat, antologin Revolution Poetry och Mariama Jobes Sannu. Hon var även en av finalisterna i Ortens bästa poet 2017.

Abdulkadir var 2019 års mottagare av Sven och Ellida Hjorts stipendieutställning som årligen delas ut av Skånes konstförening till en ung lovande konstnär baserad i Skåne. Hennes utställning Vi möts i paradiset producerades i samband med stipendieutställningen.

Utställningsperiod: 7 augusti–15 oktober 2020
Vernissage: 7 augusti kl 17.30-20.30

Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Öppettider: Det är öppet till utställningen när biljettkassan är öppen, dvs från 30 min innan dagens första film startar fram till sista filmen startar.     

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö


Event & specialvisningar