Södra Sveriges största arthousebiograf!

Utställning: Climate rituals

Arbetar Filmfestivalen visar under festivalen 12-14 november utställningen Climate rituals, med verk av konstnärerna Oliver Ressler och Serge Attukwei Clottey, samt delar av en utställning sammansatt av Afrikagruppernas medlemmar. Utställningen invigs 12 november kl 18.00 utanför Salong 1.

En klimatrapport från FN som visar hur brådskande det är. Ökande tryck från klimataktivister runt om i världen. Ingen lämnas ovetande om klimatförändringarna som måste bli verklighet för att rädda denna planet. Men hur troligt är det att vi agerar? Konstnärer världen över är djupt engagerade i denna oro.

Utställningen Climate rituals ger oss en glimt av handlingar, alla engagerade i konsekvenserna av klimatförstörelse och att klimatomställning måste ske, och gör dem i någon mån del till ritualer.  En performance-ritual med plastsopor från havet som utforskar en berättelse om en familjs förfäders migration över havet, för oss närmare vad ett liv vid ett hav fullt av plastskräp innebär. En samling klimataktivister som förbereder en aktion av civil olydnad sett genom en förvrängd lins och i långsam takt. Att planera och organisera som en mänsklig ritual. Fotografier tagna och ord skrivna av deltagare i en workshop kring matsuveränitet för oss närmare deras reflektion kring vad det innebär att köpa grönsaker producerade av ett multinationellt företag. Utbyte av kunskap och tankar som en mänsklig ritual.
 
Om vi kommer nära naturens aktiviteter, om vi kommer nära våra mänskliga aktiviteter, kan vår syn bli klarare och våra handlingar enklare?
 
MEDVERKANDE KONSTNÄRER OCH VERK: 
Oliver Ressler – Not Sinking, Swarming
Serge Attukwei Clottey – The Displaced
Afrikagrupperna – The Future is Female Farming,
Afrikagruppernas utställning fortsätter på ABF

Utställningsperiod: 12-14 november
Vernissage: 12 november 18:00

Fri entré!

Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Öppettider: Det är öppet till utställningen när biljettkassan är öppen, dvs från 30 min innan dagens första film startar fram till sista filmen startar.

Arrangörer: Arbetarfilmfestivalen, Galleri Fish Tank, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö. 


Event & specialvisningar