Södra Sveriges största arthousebiograf!

Folkets Bio Malmö

Folkets Bio Malmö
Biograf Panora drivs av den ideella kulturföreningen Folkets Bio Malmö som är en av de äldsta lokalavdelningarna inom Folkets Bio. Utöver biografen bedriver Folkets Bio Malmö en omfattande uppsökande filmverksamhet. 

Kontakta styrelsen: styrelsen@panora.se


Riksföreningen Folkets Bio 
Riksföreningen Folkets Bio importerar, distribuerar och visar film från hela världen. Folkets Bio bildades 1973 av filmare och publik för att skapa visningsmöjligheter för filmer producerade utanför de stora bolagen. Inom föreningen drivs även filmpedagogisk verksamhet. 

Folkets Bio har idag den största och viktigaste katalogen i Sverige när det kommer till kvalitativ barnfilm, dokumentärer och kortfilm för biografvisning, samt en av de viktigaste med internationell kvalitetsfilm, de flesta prisbelönade filmer från de viktigaste internationella festivalerna. 

Folkets Bio är den enda inköparen och importören i Sverige som medvetet verkar för ett mer jämställt urval bland sina inköp och har i över 40 år importerat och distribuerat filmer som producerats utanför västvärlden. Detta för att öka antalet berättelser som är i omlopp från de på marknaden dominerande. Läs mer om riksföreingen Folkets Bio>>


Folkets Bio Malmös volontärer
Som volontär på Panora stöttar och hjälper du föreningen med idéellt arbete. Som volontär jobbar du några gånger per månad med att vara biografvaktmästare, hjälpa till vid event, föreningsarbete och affischera med mera. Tillsammans med föreningens anställda genomför volontärerna verksamheten för föreningen. Om du är intresserad av att vara volontär är du välkommen att kontakta Panora på volontar@panora.se, så skickar vi mer information samt kallar dig till ett informationsmöte.


Bli medlem i Folkets Bio Malmö
Om du blir medlem i Folkets Bio betalar du en medlemsavgift på 200 kr. Medlemsavgiften gäller per kalenderår och betalas genom att gå in på klicka och välj MALMÖ här som lokalavdelning. Går du med under årets andra halva gäller medlemskapet även hela nästa år. Betalar du medlemsavgiften blir du medlem både i Riksföreningen Folkets Bio och i lokalföreningen i Malmö.

Som medlem i Folkets Bio Malmö får du bland annat:

  • Vara med på årsmöte för Folkets Bio Malmö, samt rösta
  • Chans att göra din röst hörd genom att skicka motioner till riksföreningens kongress (april månad), samt åka som delegat eller icke-delegat med andra medlemmar från Malmö
  • Ta del av riksföreningens aktiviteter, t.ex. Film- och idédagar
  • Inbjudan till olika offentliga och slutna event arrangerade av Folkets Bio Malmö
Event & specialvisningar