Södra Sveriges största arthousebiograf!

Dotterbolaget Brinner!

12 maj - 17 juni 2018
Vernissage lör 12 maj kl 13:00-15:00

DOTTERBOLAGET BRINNER!
Illustrationer, Serier & Textilverk

DOTTERBOLAGET BRINNER! är en utställning om brinnande känslor i kroppen: eufori, kärlek, hat, vrede, kaos, förstörelse, politisk kamp och pånyttfödelse. Med elden som kraft och energi kommenterar konstnärerna en samtid i stor förändring. Utställningen består av illustrationer, serier och textilverk (och har tidigare under våren visast på Arlövs biblioteks konthall).

Utställningen är skapad av Dotterbolaget; ett feministiskt trans- och kvinnoseparatistiskt serietecknarkollektiv. Kollektivets syfte är att motarbeta de patriarkala strukturer som idag fortfarande genomsyrar seriebranschen, samt att stödja kvinnors och transpersoners verksamheter inom densamma. Dotterbolaget fungerar både som en social arena och som ett professionellt nätverk där medlemmarna istället för att konkurrera om uppdrag, samarbetar och stöttar varandra. De ger dessutom ut fanzines, har utställningar och arrangerar workshops i serieteckning. För närvarande finns det Dotterbolagsgrupperingar i Malmö, Göteborg, Stockholm, Gästrikland och Umeå.

Medverkande i denna utställning är: Karolina Bång, Karin Didring, Lisa Ewald, Moa Forslind, Felicia GranrothMalin Granroth, Julia Hansen, Karin Hjalmarsson, Karin-Karuchka Kristiansen, Siri Lo Lidbeck och Lisa Örtlund.

Textilverken är skapade av: Felicia Granroth, Julia Hansen, Karin Hjalmarsson, Karin-Karuchka Kristiansen, Malin Granroth och Moa Forslind.

Arrangör: Dotterbolaget, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar