Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
12 Years a Slave – Internationella dagen för avskaffandet av slaveri
Datum: Ons 2 dec, 2020

Vi är ledsna att behöva meddela att denna visning är INSTÄLLD. Ni som har köpt biljetter kommer att bli kontaktade. Vid frågor vänligen kontakta kassa@panora.se.

På Internationella dagen för avskaffandet av slaveri (FN-dag) visas vi Steve Mcqueens hyllade film 12 Years a Slave som bygger på den sanna berättelsen om en fri svart man som kidnappas från New York och säljs som slav till 1850-talets Louisiana och hans kamp för att återvända till sin familj.

Solomon Northup, en välutbildad man med talang för musik, bor med sin fru och sina barn i Saratoga i New York. En dag blir han uppsökt av två män som påstår sig jobba för en cirkus och Solomon går med på att ackompanjera deras cirkusnummer på fiol under en kort period. Men efter att ha tagit ett glas med männen vaknar han upp omtöcknad och bunden och ställs inför den fasansfulla sanningen: han är på väg att transporteras till södern som slav. Ingen tror på Solomons bedyranden att han är en fri man. Desperat gör han gång på gång upp flyktplaner - och varje gång går de i stöpet. År efter år lever Solomon på hoppet att återse sin familj, trots att allt fler omkring honom dukar under för våld och hopplöshet. Han inser att han måste ta otroligt stora risker och lita på folk han inte alls känner om han någonsin ska bli en fri man igen.

★★★★★ "It is pitched pretty near perfectly in terms of sheer narrative craftsmanship. This is an important story, told with passion, conviction and grace." – The Guardian

Datum: Ons 2 dec, 2020

Biljettpris: 120 kr
Endast köp. Rabatter eller klippkort gäller ej.

FILMFAKTA

Regissör: Steve McQueen
Land: USA, Storbritannien
År: 2013
Längd: 133 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti, Quvenzhané Wallis, Sarah Paulson
Premiär: 20 december, 2013
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar