Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Alanis
Datum: Fre 13 apr, 2018

Panora + IFEMA ...i år samarbetar International Female Film Festival Malmö (IFEMA) och Biograf Panora / Folkets Bio Malmö lite extra kring två av festivalens visningar.

ALANIS
En ung mamma säljer sex i Buenos Aires och kämpar mot det hyckleri av lagar som är avsedda att skydda henne, i detta övertygande, stillsamt radikala och djupt politiska drama om de otroligt begränsade val som erbjuds redan socio-ekonomiskt utsatta kvinnor.

Alanis bor med sin son Dante (spelad av skådespelerskan Sofia Gala Castagliones och hennes egen son) och en äldre medarbetare i en lägenhet där hon får hjälp med sin bebis när hon tar emot sina kunder. När två inspektörer utger sig för att vara sexköpare och bryter sig in i lägenheten, arresterar de Alanis vän och Alanis själv hamnar på gatan, utan så mycket som en blöja till Dante.

Anahí Berneri har skapat en otroligt stark, medmänsklig och djupt politisk skildring av en kvinna i en patriarkal värld som tvingas kämpa och slå sig fram i ett samhälle som inte finns där för kvinnor som henne. Och Castiglione är fullkomligt magisk i rollen som Alanis, en kvinna som kunde vara vem av oss som helst.

Datum: Fre 13 apr, 2018

kl 20:15

FILMFAKTA
Regissör: Anahí Berneri
Land: Argentina 
År: 2017
Längd: 83 minuter
Språk: Spanska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Sofia Gala Castiglione, Dante Della Paolera, Dana Basso, Silvina Sabater, Carlos Vuletich m fl.
IMDb: Se filmen på IMDB 

Biljetter säljs nu på Kulturcentralen >> 
...samt under festivalen i IFEMA biljettkassa på Panora.

Arrangör: IFEMA – International Female Film Festival Malmö, Folkets Bio Malmö.

Event & specialvisningar