Södra Sveriges största arthousebiograf!

AltCom 2016 Filmprogram
Datum: Fre 29 jul, 2016

15:00
STRIPBURGER IN MOTION
HYPNAGOGIA

-- paus --

ca 16:10
WANTED
TITO ON ICE

Se beskrivning av filmerna nedan...

STRIPBURGER IN MOTION
Regi: Boris Dolenc | Slovenien 2010 | 32 min
Filmen bygger på åtta serier ur serietidskriften Stripburger:
- Love Train (Sascha Hommer, Tyskland)
- Messiah (Vladan Nikolic, Serbien)
- Judas the Catholic Squirrel (Alberto Vazquez, Spanien)
- Fog (Damijan Sovec, Slovenien)
- 8th Deadly Sin (Kaja Avbersek, Slovenien)
- Religions (Matej De Cecco, Slovenien)
- Summer Breeze (Dunja Jankovic, Kroatien)
- A Man for Malin (Malin Biller, Sverige)

Filmen hade premiär vid firandet av Stripburgers 18-årsjubileum, det perfekta tillfället att sätta serierna i rörelse.

HYPNAGOGIA – Send med the pillow that you dream on
Regi: Knut Larsson | Sverige 2014 | 29 min
Iris, en ung kvinna lider av Hypnagogia – ett tillstånd då hjärnan inte kan skilja mellan dröm och verklighet. Hon förs till ett drömforskningsinstitut lett av Dr Kubin som blir besatt av hennes drömmar.

För manus och regi står serietecknaren och konstnären Knut Larsson ("Aniara", "Krokodilstaden", "Lokmannen", "Biografmaskinisten" m fl). Filmen spelades in i filmstudion Hangaren Subtopia och i samarbete med produktionsbolaget Videomaskinen. "HYPNAGOGIA – Send med the pillow that you dream on" hade officiell premiär på Stockholms Internationella Seriefestival 2015. Filmen blev sedan  uttagen till sektion ”Short Film Corner” på Filmfestivalen i Cannes i maj 2015.

Medverkande skådespelare är bl a Magnus Roosmann (Dramaten), Annika Ryberg Whittembury ("Snabba Cash"), Claire Wikholm (Stockholms stadsteater), Joséphine Wistedt (Stockholms stadsteater), David Moberg m fl.

WANTED
Regi: Boris Dolenc | Slovenien 2013 | 10 min
Wanted är en animerade slovensk western som kombinerar den traditionella slovenska landsbygden med vilda västern. Baserad på berättelsen "Wanted" av Vladan Nikolic som publicerats i Honey Talks – serier inspirerade av målade paneler från bikupor, utgiven 2006 av Stripburger / Forum Ljubljana.

TITO ON ICE
Regi: Max Andersson & Helena Ahonen | Sverige 2012 | 76 min
För att lansera sin bok BOSNIAN FLAT DOG reser Max Andersson och Lars Sjunnesson på turné genom länderna i det forna Jugoslavien med en mumifierad Marskalk Tito i ett kylskåp.

Bland gränskontroller som förvandlas till improviserade familjefotosessioner, muterade järnridå-disneyleksaker, handdekorerade souvenirgranathylsor och utställningar av krypskyttekonstnärer i urblåsta lägenheter inser de att verkligheten kanske faktiskt överträffar dikten.

Max Anderssons långfilmsdebut rör sig på flera plan i en sällsynt sammansmältning av form och innehåll. Genom en kombination av stopmotion-animation och dokumentära scener blir filmen till en resa i ett parallellt universum där alla gränser befinner sig i upplösning – på samma gång poetisk, tragisk och hejdlöst komisk.

TITO ON ICE websida >> 
TITO ON ICE Facebook >> 

Utförligare information finns på AltComs websida 

Datum: Fre 29 jul, 2016

kl 15:00 - 18:00

Fri entré

AltCom web >> 

Arrangör: AltCom, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar