Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Anomalisa
Datum: Sön 21 aug, 2016

En ömsint, absurd och drömsk animerad komedi skapad av Charlie Kaufman ("Synecdoche, New York") och Duke Johnson ("Community"). Kaufman tidigare har även skrivit manus till "I huvudet på John Malkovich", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" och "Adaptation", ANOMALISA är hans första film på sju år. Utan tvekan en utav årets bästa animerade filmer, årets mest mänskliga film och en av de mest unika filmupplevelserna. Vinnare av Grand Jury Prize vid Venedig Filmfestival. Nomineradades till både Oscars och Golden Globe för Bästa animerade film.

Michael Stone är make, far och respekterad författare till en självhjälpsbok. Han är också innerligt trött på sitt ytliga och händelselösa liv. På en affärsresa till Cincinnati, dit han rest för att tala vid ett konvent för kundtjänstpersonal, checkar han in på Fregoli Hotel. Där möter han Lisa, som möjligen skulle kunna vara hans livs kärlek. Men oavsett vilket är hon en chans för Michael att fly sin desperation. Inte minst när hon efter en blöt kväll sjunger Cyndi Laupers ”Girls Just Want to Have Fun” på hans hotellrum.

Rösterna görs av Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan och David Thewlis. Carter Burwell har skrivit den stråkfyllda musiken.

Klipp om hur dockorna tillverkades >> 

Förfilm: MOMS ON FIRE
Regi: Joanna Rytel | Sverige 2016 | 14 min
Två höggravida mammor ligger på soffan och snackar. Barnen leker, katten tittar på och samtalet berör sexuell frustration och ovilja inför moderskapet. Vinnare av Teddy-priset för Bästa Kortfilm på Berlin Filmfestival 2016 och vinnare av Publikpriset för Bästa Kortfilm på Göteborg Film Festival 2016!

MOMS ON FIRE Facebook >> 
Intervju med Joanna Rytel i Berlin >> 

Datum: Sön 21 aug, 2016
Tillhör: Utomhusbio

kl 21:00

UTOMHUSBIO I FOLKETS PARK
Fri entré

FILMFAKTA
Regissör: Charlie Kaufman & Duke Johnson
Land: USA
År: 2015
Längd: 91 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Animerad
IMDb: Se filmen på IMDB 

Arrangör: Malmö Folkets Park, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Alla årets UTOMHUSBIO i Malmö >> 

Event & specialvisningar