Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Arabisk Afton: 200 meters
Datum: Lör 28 aug, 2021

MAFF är tillbaka! Efter pandemiår och sommaruppehåll är det äntligen dags att återvända till biograferna. Lördagen den 28 augusti inleder MAFF deras program Arabisk Afton på Panora med det palestinska dramat 200 Meters av Ameen Nayfeh. Innan visningen bjuds det på festligt mingel med både arabisk plockmat och livemusik! Minglet äger rum i Panoras foajé från kl 17:00, filmvisningen börjar kl 18:00.

De Arabiska Aftnarna fortsätter sedan varannan lördag hela hösten (med undantag av oktober månad). 

200 METERS
Mustafa och hans fru Salwa lever 200 meter från varandra, i byar som skiljs åt av den israeliska separationsmuren på Västbanken. En dag får Mustafa det samtal som varje förälder fruktar: hans son har varit med om en olycka. Han skyndar sig iväg för att ta sig över till andra sidan via den israeliska checkpointen, men släpps inte förbi på grund av en teknikalitet. Men en faders kärlek övervinner allt, och Mustafa är redo att göra vad som helst för att träffa sin son. Ett avstånd på 200 meter förvandlas till en 200 kilometer lång odyssé, när Mustafa inte ser någon annan utväg än att låta sig smugglas över till andra sidan muren.

Om Ameen Hayfeh
Regissören Ameen Nayfeh, född i Palestina år 1988, tillbringade sin uppväxt mellan Jordanien och Palestina. Trots sitt tidiga intresse för filmskapande tog han år 2010 en sjuksköterskeexamen från Al-Quds-universitetet i östra Jerusalem. Två år senare erhöll han sin masterexamen i filmproduktion från Red Sea Institute of Cinematic Arts i Jordanien. Ameen Nayfeh har tidigare regisserat kortfilmer och dokumentärfilmer som The Crossing (2017), Suspended Time / Zaman Muaalaq (2014), The Eid Gift (2012) och The Uppercut (2012). 200 Meters är hans första långa spelfilm.

Datum: Lör 28 aug, 2021

BILJETTPRIS: 100 kr (ordinarie pris)
80 kr (studenter, pensionärer, MAFF-medlemmar)

Visningen och minglet är begränsat till max 50 personer på grund av rådande restriktioner. Först till kvarn, du kan förköpa din biljett här

FILMFAKTA
Regissör: Ameen Nayfeh
Land: Palestina, Jordanien, Qatar, Italien, Sverige
År: 2020
Längd: 96 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Ali Suliman, Lana Zreik, Samia Bakri, Tawfeeq Nayfeh
Visa på IMDb

Arabisk Afton genomförs med stöd av Malmö Stad och Region Skåne, i samarbete med ABF Malmö och med sponsring av restaurang Damas.

Event & specialvisningar