Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Arabisk Afton: Daughters of Abdul-Rahman
Datum: Lör 4 jun, 2022

Välkommen på Arabisk Afton med visning av den jordanska filmen Daughters of Abdul-Rahman som invigde den 12:e upplagan av Malmö Arab Film Festival 2022. Detta är en realistisk och upplyftande berättelse om fyra olika kvinnor som konfronteras med sanningen om sig själva i de mest osannolika situationer. Innan visningen blir det festligt mingel med både arabisk plockmat och livemusik! Minglet äger rum i Panoras foajé från kl 19:30, filmvisningen börjar kl 20:30.

DAUGHTERS OF ADBUL-RAHMAN
Zainab vaknar upp till en chockerande upptäckt som kan förtala henne i omgivningen. Hon ropar snabbt på sin systers hjälp. Livfulla Amaal har sin egen hemliga kamp och har inte sin syster Samah, som är för upptagen för att vara vid sin systers sida. Under tiden försöker Khitam att fokusera på sitt eget uppdrag.

Om Zaid Abu Hamdan
Zaid Abu Hamdan är född och uppvuxen i Amman, Jordanien, och har en Magisterexamen från New York Film Academy i Hollywood. Inom TV har Zaid regisserat, producerat och utvecklat ett brett utbud av innehåll för stora TV-bolag i Los Angeles och i Gulfstaterna, som t.ex. Sesame Street, Pop Culture News Channel E! Entertainment samt tävlingsprogram inom sport. Sedan han flyttade till Förenade Arabemiraten i 2016 har han arbetat på frilansbasis som ansvarig mentor för filmskapande med Image Nation's Arab Film Studio Narrative and Screenwriting Programs. Sedan 2009 har Zaid skrivit och regisserat fem prisbelönta och publikhyllade kortfilmer, inklusive Bahiya & Mahmoud, som var det officiella jordanska bidraget till Oscarsgalan 2012.

Datum: Lör 4 jun, 2022

BILJETTPRIS: 100 kr (ordinarie pris)
80 kr (studenter, pensionärer, MAFF-medlemmar)

FILMFAKTA
Regissör: Zaid Abu Hamdan
Land: Jordanien, Egypten
År: 2021
Längd: 118 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Saba Mubarak, Farah Bsieso, Hanan Hillo, Mariam Al Basha, Khalid Al Tarifi, Mohammed Al Jizawi
Visa på IMDb

Arabisk Afton genomförs med stöd av Malmö Stad och Region Skåne, i samarbete med ABF Malmö och med sponsring av restaurang Damas.

Event & specialvisningar