Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Arabisk Afton: You Will Die at 20
Datum: Lör 11 sep, 2021

Efter en slutsåld första visning är MAFF tillbaka för höstens andra Arabiska Afton men den hyllade sudanesiska filmen You Will Die at 20 av Amjad Abu Elala. Filmen är regissörens debutfilm, och när den kom var den dessutom den första sudanesiska långfilmen på 20 år, och Sudans första Oscarsbidrag någonsin. Innan visningen bjuds det på festligt mingel med både arabisk plockmat och livemusik! Minglet äger rum i Panoras foajé från kl 17:00, filmvisningen börjar kl 18:00.

De Arabiska Aftnarna fortsätter varannan lördag hela hösten (med undantag av oktober månad). 

YOU WILL DIE AT 20
Sudan, provinsen Aljazira, numera – När Muzamil föddes, förutspår en profetia av byens heliga man att han kommer att dö när han är 20 år. Muzamils far kan inte stå emot döden och reser hemifrån. Sakina, som ensamstående mamma, höjer sin son med överskydd. En dag fyller Muzamil 19 ...

Filmen är en av de mest tongivande filmerna i den nya sudanesiska filmvåg som blivit resultatet av att den slumrande sudanesiska filmindustrin väckts till liv under senare år. Missa inte chansen att se filmen på bio!

Om Amjad Abu Alala
Amjad Abu Alala är sudanesisk regissör och producent, född och för närvarande bosatt i Förenade Arabemiraten. Han studerade media vid Emirates University och arbetade som film- och dokumentär regissör med olika medieinstitutioner för arabiska och västra kanaler. Han gjorde många kortfilmer som visades på olika filmfestivaler, Tina, Kaffe och apelsiner, Fågelfjädrar och Studio 2012 som övervakades av Abbas Kiarostami, 2013 fick han utmärkelsen Best Arab Theatre Script från Arab Authority for Theatre för Apple Pies. Han producerade ett filmberättande lab med Doha Film Institute som gjorde 5 kortfilmer, nu arbetar han som chef för programmeringskommittén för Sudans oberoende filmfestival.

Datum: Lör 11 sep, 2021

BILJETTPRIS: 100 kr (ordinarie pris)
80 kr (studenter, pensionärer, MAFF-medlemmar)

Visningen och minglet är begränsat till max 50 personer på grund av rådande restriktioner. Först till kvarn.

FILMFAKTA
Regissör: Amjad Abu Alala 
Land: Sudan, Frankrike, Egypten, Tyskland, Norge, Qatar 
År: 2019
Längd: 105 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Mustafa Shehata, Islam Mubarak, Mahmoud Elsaraj, Bunna Khalid, Talal Afifi, Amal Mustafa, Moatasem Rashid, Asjad Mohamed
Visa på IMDb

Arabisk Afton genomförs med stöd av Malmö Stad och Region Skåne, i samarbete med ABF Malmö och med sponsring av restaurang Damas.

Event & specialvisningar