Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Atlantics – Visning med inledning
Datum: Lör 23 nov, 2019

Mati Diopts första långfilm blandar realism och fantasi för att väva en spännande och sprudlande berättelse om invandring, kärlek och död. Filmen tävlade i huvudtävlan under Cannes 2019. Visningen inleds av Maria Dexborg, vice ordförande för AFR (Afrosvenskarnas forum för rätt visa)

Suleiman arbetar på ett skrytbygge av ett torn i en förort till Dakar. Byggjobbarna har inte fått betalt på flera månader och till slut får de nog och ger sig iväg över havet i hopp om en bättre framtid. Suleiman älskar Ada men hon är bortlovad till en annan. Ett par dagar efter att han gett sig av drabbas Adas bröllop av en brand och en mystisk feber sprider sig. Samtidigt kommer Suleiman tillbaka för att träffa Ada en sista gång.

Mati Diop, född 1982, är skådespelerska (bland annat i Claire Denis film 35 Shots of Rum, 2008) och filmregissör. Med Atlantics blev hon 2019 den första svarta kvinnliga regissören att tävla om Cannes Film Festivals högsta pris, Palme d'Or. Filmen vann Cannes-juryns Grand Prix. Mati Diop är dotter till musikern Wasis Diop och syskonbarn till den framträdande senegalesiske filmskaparen Djibril Diop Mambéty.

Filmen distribueras på biograf i samarbete med Sveriges Förenade Filmstudios och Netflix.

Datum: Lör 23 nov, 2019

BILJETTPRIS: 
Ordinarie pris: 110 kr

FILMFAKTA
Regissör: Mati Diop
Land: Senegal, Frankrike, Belgien
År: 2019
Längd: 104 minuter
Språk: Wolof, franska, engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Mame Bineta Sane, Ibrahima Traoré, Abdou Balde, Amadou Mbow, Aminata Kane, Ibrahima Mbaye
Premiär: 22 nov
IMDb: Se filmen på IMDB

Arrangör: Folkets bio Malmö, ABF Malmö och AFR

Event & specialvisningar