Södra Sveriges största arthousebiograf!

AWFD: Kortfilmspaket
Datum: Sön 1 okt, 2023

Arab Women Film Days presenterar ett kortfilmspaket med tre filmer.

A SWING
Regi: Dana Almohandes, Raneem Almohandes / Saudiarabien / 2022 / Språk: Arabiska / Textning: Engelska / 14 min
Efter sin fars död under sin tjänst som soldat vid Saudiarabiens södra gräns, ger sig den udda 10-åriga Leen ut för att upptäcka hemligheten bakom den mystiska magiska svingen som hennes far alltid brukade berätta historier om och uppmuntrar henne att föreställa sig vad den gör utan att ge henne svaret. Hon hoppas få se sin pappa en sista gång för att ge sig själv en sista kram. Hon navigerar genom sorgens fem stadier under hela sin resa. Medan hon åker på en resa mellan skogen för att hitta gungan upptäcker hon att själva resan var att hitta sin pappa.


ALMAZ

Regi: Mia Bittar / Sudan / 2022 / Språk: Arabiska / Textning: Engelska / 30 min
Årligen lämnar miljontals människor sina hem i jakt på ett nytt liv – 24-årige eritreanen Almaz är en av dem. Ögonen är riktade mot väst, hon måste först smugglas ut från grannlandet Sudan. Ett viktigt stopp på en av de mest använda migrationsvägarna i Afrika, tusentals människor korsar Sudan varje år, utan identitet eller pengar. Almaz kämpar mot isolering och diskriminering samtidigt som hon finner stöd och acceptans på oväntade sätt.


LES CHENILLES

Regi: Michelle Keserwany, Noel Keserwany / Frankrike / 2022 / Språk: Arabiska / Textning: Engelska / 30 min
Asma och Sarah, två kvinnor som ursprungligen kommer från Levanten, finner sig själva arbeta på samma restaurang i staden Lyon i Frankrike. Båda bär tyngden av ett hem de tvingades lämna efter sig. Till en början var de försiktiga med varandra och upptäcker gradvis en röd tråd som binder dem – en som går tillbaka till när sidenvägen förband Lyon med sina hemländer. Mitt i påtvingade migrationer, kan vi gå förbi vår fientlighet för att finna tröst i varandra?

Datum: Sön 1 okt, 2023

BILJETTPRIS
50 kr (Ordinarie)
40 kr (Student, pensionär, samarbetspartner)

Festivalkort: 150 kr (Ordinarie), 120 kr (Student, pensionär, samarbetspartner)
Kortet ger dig tillträde till alla festivalvisningar. Vänligen observera att samtliga visningar kräver att du hämtar ut en biljett. Kortet kan du köpa här>>

Arrangör: Malmö Arab Film Festival

Event & specialvisningar