Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Betty – They say I’m Different
Datum: Tor 28 jul, 2022

Extravisning! Nu visar vi åter Betty - They say I'm Different som en hyllning till den feministiska pionjären och artisten Betty Davis, som gick bort i år.

Som en aspirerande låtskrivare från en liten stålstad i USA, äntrade Betty 70-talets scen och kom att påverka musikbranschen för kvinnor. Hennes vågade personlighet, ikoniska mode och upprörande funkmusik blev en explosion. Hon var vän med Jimi Hendrix och Sly Stone, skrev låtar till Chambers Brothers och Commodores, och gifte sig med Miles Davis – fick honom att gå från jazz till funk på albumet hon döpte till Bitches Brew.

Hon var den första svarta kvinnan att uppträda, skriva låtar och vara sin egen manager. Betty var en feministisk pionjär, inspirerande och utmanande. Men så plötsligt försvann hon.

Med hjälp av en kreativ blandning av dokumentär och animation spårar denna film Bettys liv, hennes fattiga uppväxt till att bli en självförverkligad svart kvinnlig pionjär som världen misslyckades med att förstå eller uppskatta. Efter många år av försök lyckades filmmakarna till slut, med Bettys egen hjälp, att kreativt berätta Bettys starka historia.

"Astonishing and tantalising…an uncompromising genius ahead of her time." – The Wire

Stil i P1 Betty Davis – ett funkigt fyrverkeri av stil, sex och turkos ögonskugga >>

Datum: Tor 28 jul, 2022

BILJETTPRIS: 100 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Philip Cox
Land: Storbritannien, Frankrike
År: 2017
Längd: 54 minuter
Språk: Engelska
Textning: Otextad
Genre: Dokumentär
Premiär: Fre 5 apr, 2019
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar