Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
BlacKkKlansman – Premiär med inledning
Datum: Fre 7 sep, 2018

Producerad av teamet bakom Oscarbelönade Get Out.

Inledning
Filmen inleds av Maria Dexborg och Momodou Malcolm Jallow från Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa.

Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa (AFR), har som målsättning att bli en ledande nationell och internationell aktör som med kompetens och trovärdighet driver frågor som berör arbete mot rasism, diskriminering och mer specifikt afrofobi.

BLACKKKLANSMAN visar upp en orubblig och sann bild av rasfientligheter under 1970-talets USA men som är exakt lika relevant i vår tumultartade nutid.  Från den visionäre filmskaparen Spike Lee kommer nu den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte.

Det är tidigt 70-tal – en kaosartad tid kantad av kampen för medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första afroamerikanske kriminalaren på Colorado Springs polisstation. Hans anställning mottas med skepticism och öppen hotfullhet av både kollegor och chefer. Helt orädd beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och skapa förändring i samhället. Han ger sig djärvt ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen via telefon och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen.

Stallworth skapar till och med en relation med klanens högsta ledare, David Duke, som lovprisar Rons engagemang för ett vitt Amerika. Den hemliga utredningen blir mer och mer komplex och Stallworths kollega, Flip Zimmerman, poserar som Ron i fysiska möten med hatgruppen och får information om deras dödliga planer. Tillsammans sluter Stallworth och Zimmerman upp för att bryta ner organisationen vars mål är att justera dess våldsamma retorik för att bli mer folklig. 

Vinnare av Grand Prix - juryns stora pris - vid filmfestivalen i Cannes 2018.

Datum: Fre 7 sep, 2018
Event & specialvisningar