Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Breaking Social + samtal med Fredrik Gertten & Katrin Stjernfeldt Jammeh
Datum: Mån 25 sep

Visningen följs av ett samtal med regissören Fredrik Gertten och Katrin Stjernfeldt Jammeh, ordförande i Malmö kommunstyrelse, om globala strukturers påverkan på Malmö. Värd är Socialdemokraterna i Malmö.

Har vi råd med de rika? Breaking Social är en ny dokumentär av Malmöfilmaren Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars, Bananas!*, Big Boys Gone Bananas!*). 

Avgrundsdjupa samhällsklyftor, ett riggat system, de rika som enkelt fördubblar sin förmögenhet – har det dominerande ekonomiska systemet nått vägs ände? I sin nya film Breaking social undersöker Gertten vad som händer när klyftorna blivit för djupa, om stress och oro, men också om hopp när människor går ut på gatorna för att försöka förändra en korrupt och djupt orättvis värld. Vi människor bär samarbete i våra gener, kan vi också skriva om det sociala kontraktet?

___
Fler visningar av Breaking Social hittar du här>>

Datum: Mån 25 sep

BILJETTPRIS: 130 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Fredrik Gertten
Land: Sverige
År: 2023
Längd: 93 minuter
Språk: Engelska, Spanska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande:Rutger Bregman, Sarah Chayes, Joanna Demarco, Matthew Caruana Galizia, Caroline Muscat, Jennifer Craig, Peter S Goodman, Chris Smalls, Rob Robinson, Sven Hughes, Melissa Briones
Premiär: 11 aug, 2023
Distributör:
TriArt Film
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, TriArt Film, Socialdemokraterna i Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar