Södra Sveriges största arthousebiograf!

Burka Songs 2.0 + panelsamtal
Datum: Sön 3 jun, 2018

Antirasistiska filmdagar presenterar Malmöpremiären av BurkaSongs 2.0: 

2011 införde Frankrike förbud mot heltäckande slöja på offentlig plats. Hanna Högstedt fick en filmidé: att klä sig i burka, sjunga Marseljäsen på Champs-Élysées, och låta sig gripas av polis - för att problematisera burkaförbudet. Pengarna till projektet kom från flera håll, men något stämde inte.  Projektet utvecklades i stället till en analys om filmindustrins strukturer, om islamofobi, om kolonial blick och vita privilegier. Och framför allt, om vem som får tala. I filmen samtalar Högstedt med bl. a. Baker Karim, Athena Farrokhzad, och Fatima Doubakil.

SAMTAL
Till filmens ursprungliga frågor så som Varför en vit icke-muslimsk filmskapare får pengar till att göra en sådan film? och Var hörs rösterna från de som direkt berörs av liknande lagar?, kan vi idag tillägga: Hur kommer det sig att Göteborgs stad valde att censurera ett samtal som har för avsikt att just ge plats till de rösterna? 
På plats för samtalet är filmens regissör Hanna Högstedt. Fler namn tillkommer.

Datum: Sön 3 jun, 2018

kl 14:45
Fri entré och först till kvarn. 
Ingen förbokning.

FILMFAKTA
Regissör: Hanna Högstedt
Land: Sverige
År: 2017
Längd: 45 min
Språk: Svenska
Textning: Engelska

Arrangörer: Malmös Feministiska Nätverk, ARF – film och kultur för mänskliga rättigheter, FilmCentrum Syd,  Hela Malmö och På lika villkor (Rädda barnen), Folkets Bio Malmö, IFEMA, Latinamerika i Fokus, och Palestinska Filmdagar i samarbete med ABF Malmö.

Event & specialvisningar