Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
This Changes Everything + Panelsamtal
Datum: Ons 2 dec, 2015

En kväll tillägnad vår tids stora utmaningar kopplade till klimat- och systemkris.
Vi visar This Changes Everything, efterlängtad dokumentär baserad på Naomi Kleins bestseller med samma titel, som följs upp med en panel av ämneskunniga gäster på temat Förväntningar inför och  efter Cop 21 i Paris - hur ställer vi om för klimaträttvisa ifall klimattoppmötet inte levererar det som krävs?

THIS CHANGES EVERYTHING
Med material filmat under 211 dagar i nio länder, på fem kontinenter under 4 års tid, är
This changes everything ett ambitiöst projekt att tänka om kring de enorma utmaningar som klimatkrisen utgör. Filmen presenterar sju samhällen på frontlinjerna från flodbäddarna i Montana USA till Albertas oljesandsutvinningarna i Kanada, från den sydindiska kusten till mångmiljonstaden Peking.
Avi Lewis dokumentärfilm är inspirerad och baserad på Naomi Kleins bok med samma titel, och den närmast ikoniska systemkritikern binder samman berättelserna i filmen och formulerar sin idé: att vi kan utnyttja den existensiella krisen klimatförändringarna utlöst till att förändra ett misslyckat ekonomiskt system till något radikalt bättre.

I filmen möter vi:
Crystal,
ung urfolksledare i Oljesandsmarker som kämpar att få tillgång till en militärbas för att finna svar på frågor om en pågående miljökatastrof.
Mike och Alexis, ett par som driver en getfarm i Montana och som ser sina drömmar dränkta i olja när en ledning går sönder. De organiserar sig mot utvinning av fossilt bränsle i deras område och går samman med de Nordliga Cheyennernas strävan att få solenergi till det närliggande reservatet.
Melarchini, grekisk hemmafru som tvingas vänja sig vid att natur- och miljöförstörande utvinningsprojekt rättfärdigas i skuggan av den ekonomiska krisen, där en stark social rörelse växer.
Jyothi, en matriark i Andhra Pradesh, Indien som tillsammans med de andra i byn sjunger ljuva toner och kämpar med alla medel mot ett planerat koleldat kraftverk som kommer att förstöra de livgivande våtmarkerna. Med sin kamp tänder de gnistan i en nationsomspännande rörelse.

This Changes Everything är inte en film som försöker skrämma till handling, utan som vill stärka och inspirera, få publiken att reflektera kring våra kopplingar till varandra, och hur vi önskar leva våra liv och på vilket sätt klimatkrisen är i centrum av allt detta. 

PANELSAMTAL:
Förväntningar inför och  efter Cop 21 i Paris - hur ställer vi om för klimaträttvisa ifall klimattoppmötet inte levererar det som krävs?
En kunnig panel diskuterar kontreta frågeställningar och bjuder in publiken att delta med frågor, tankar och eventeulla lösningar.

Deltagare
Ellie Cijvat - Ordförande, Jordens Vänner Sverige.
Max Koch - Forskare och professor vid Samhällsvetenskapliga Fakulteten, Lunds Universitet. 
Anna Bokström - Aktiv i Föräldravrålet, Klimatnätverk med fokus på nästkommande generations framtid. 
Moderator: Hilda Gustavsson - lärare Glokala Folkögskolan. 

TIPS!
Dotterbolaget & Kör Utopi <3 Run for your life
I samband med att RUN FOR YOUR LIFEs klimatstafett till toppmötet COP21 passerar Malmö den 20 nov, arrangerar Dotterbolaget, Kör Utopi och Panora ett event på parkeringen utanför biografen. Läs mer...


Mer info: 
Presskit om boken & filmen This Changes Everything >>
Filmens websida >>
This Changes Everything Facebook >>
Run for your life >> 

Datum: Ons 2 dec, 2015

kl 18:30

FILMFAKTA
Regissör: Avi Lewis
Land: USA, Kanada
År: 2015
Längd: 89 minuter
Språk: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
IMDb: Se filmen på IMDB

Biljettpris: 90 kr

Arrangör: Folkets Bio Malmö och Jordens Vänner i samarbete med Föräldrarvrålet och ABF Malmö.

Event & specialvisningar