Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Children of the enemy + samtal med Patricio Galvez
Datum: Lör 20 nov, 2021

Välkommen på visning av den uppmärksammade dokumentären Children of the enemy på Barnkonventionens dag med efterföljande samtal.

Vems ansvar är de svenska barnen i Syrien?

Gorki Glaser-Müllers dokumentär Children of the enemy följer händelseförloppet då Patricio Galvez bestämmer sig för att åka till IS-fånglägret i Syrien och rädda sina sju barnbarn. Patricio Galvez barnbarn har kunnat återvända till Sverige, men andra barn lever kvar i lägren. Vem har och tar ansvar för de barnen?

Patricios dotter gifte sig i hemlighet med den ökände IS-terroristen Michael Skråmo och följde honom till kriget i Syrien 2014. Fem år senare dödas båda när kalifatet bryter samman. De efterlämnar sju små barn som placeras i mardrömsläget al-Hol, där förhållandena är livshotande. När den svenska regeringen inte agerar för att få hem barnen blir Patricio alltmer desperat. I sorgen över att ha förlorat sin dotter ger han sig själv ett löfte – han måste rädda sina barnbarn innan det är för sent.

SAMTAL
Visningen följs av ett samtal med Patricio Galvez och Jon Bergeå, policyexpert på Rädda Barnen. Moderator: Rafaela Stålbalk Klose, journalist.

"Unik inifrånskildring." – Annika Gustafsson, Sydsvenskan
"Så viktig att se." – IT Nyhetsbyrå
"En lika förfärande som FANTASTISK RESA." – Svenska Dagbladet
"Spännande som en thriller." – Göteborgsposten

Datum: Lör 20 nov, 2021

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Gorki Glaser-Müller
Land: Sverige, Danmark, Qatar
År: 2021
Längd: 96 minuter
Språk: Arabiska, Engelska, Spanska, Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 11 år
Distributör: TriArt Film

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö, Antirasistiska Filmdagar, Rädda Barnen

Detta event är en del av ÖPPNA MALMÖ, Malmös stads satsning för att lyfta frågor om diskriminering och rasism. Folkets Bio Malmö och Antirasistiska Filmdagar arbetar med kulturprojekt inom ramen för denna satsning.

Event & specialvisningar