Södra Sveriges största arthousebiograf!

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio HT 2022 – Del 1
Datum: Ons 21 dec, 2022

Folkets Bio har sedan 2008 biograflanserat fler än 150 kortfilmer i digitala format. Animationer, dokumentärer, spelfilmer och allt där emellan. Inför Kortfilmsdagen 2022 erbjuder vi också höstens program från 2022, innehållande det bästa av svensk kortfilm från den nya kortfilmsscenen.

DANSA MIN DOCKA
Regi: Jasmijn Kooijman | 2022 | 15 min
Oroliga asylsökande, arga aktivister och lydiga handläggare i lika underbar som sylvass stop-motion om människorna som alla är fast i migrationsverkets byråkratiska klor.

VI VAR BARN DÅ
Regi: Alexander Abdallah & Mustafa Al-Mashhadani | 2022 | 15 min
Alexander har gjort en film om tugget vid bänken i orten när han växte upp. En film om förortsnormer, machonormer, tugget som krossar drömmar, om orden som dödar. Nu har han bjudit in sina barndomsvänner för att visa filmen och vi får följa dom genom ett poetisk och fysiskt möte om att våga drömma.

TORTOISE IN TIME
Regi: Nicklas Dahlström | 2022 | 15 min
En liten sköldpadda krälar runt på golvet i en lägenhet. Människan i soffan är död, men det är ingen i världen som vet. Han har inga vänner, ingen släkt i livet. Räkningarna på autogiro. Tiden går, posthögen vid dörren växer alltmedan mannen ruttnar bort, och vår hungriga lilla sköldpadda börjar bli smått tokig av ensamhet.

 

Datum: Ons 21 dec, 2022

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Folkets Bio riks, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet

Event & specialvisningar