Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Dheepan – stödvisning
Datum: Tor 24 sep, 2015

SE CANNESVINNAREN DHEEPAN OCH STÖD SAMTIDIGT KONTRAPUNKTS IDEELLA ARBETE MED ATT HJÄLPA MÄNNISKOR PÅ FLYKT!
Förena nytta med vinnaren av Guldpalmen i Cannes 2015, och gå och se DHEEPAN på Panora, torsdag den 24/9 kl 18:15.

Filmens distributör TRIART och Folkets Bio Malmö / biograf PANORA ger oavkortat hela intäkten från denna föreställning till KONTRAPUNKTs omfattande och ideella arbete med att hjälpa människor på flykt. Så att de får en trygg plats att sova, äta, byta kläder, duscha, ladda mobiler & få hälsan kontrollerad. Ett ideellt arbete som är extremt viktigt när ansvariga myndigheter står helt oförberedda och inte har den beredskap som krävs, för att hantera alla de flyktingar som nu efter månader på flykt kommer till Malmö och Sverige.

DHEEPAN av Jacques Audiard
Årets Guldpalmenvinnare på Cannes Filmfestival!

En före detta soldat, en ung kvinna och en liten flicka utger sig för att vara en familj för att kunna fly från inbördeskriget i Sri Lanka. Trots att de inte känner varandra försöker de nu bygga ett nytt liv tillsammans i Frankrike. Efter att ha flyttat runt en tid får de till slut en lägenhet i en nedgången förort till Paris. Våldet och fördomarna som möter dem väcker obehagliga minnen från hemlandet och Dheepans krigarinstinkter vaknar till liv när han bestämmer sig för att skydda dem som står honom närmast.

"Det som intresserade mig var hur situationen kan se ut för någon som är annorlunda i vårt samhälle. Hur människorna som säljer rosor till oss på caféet lever och var de kommer ifrån."
/ Jacques Audiard

Datum: Tor 24 sep, 2015

FILMFAKTA
Regissör: Jacques Audiard
Land: Frankrike
År: 2015
Längd: 109 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby, Vincent Rottiers
Premiär: 18 sep
IMDb: Se filmen på IMDB
www.triart.se/filmer/dheepan

Biljettpris: 95 kr

Arrangör: Folkets Bio Malmö / biograf Panora i samarbete med Triart, ABF Malmö och ARF – Film och Kultur för Mänskliga Rättigheter.

Event & specialvisningar