Södra Sveriges största arthousebiograf!

Django
Datum: Lör 25 nov, 2017

Tehara Romsk filmfestival avslutar årets festival med en helkväll om den legendariske Django Reinhardt. Med filmvisning av bioaktuella DJANGO, och konsert med en av de främsta Django Reinhardt-tolkarna i Sverige, Gustav Lundgren som besöker oss från Stockholm.

DJANGO
I det ockuperade Paris 1943 spelar den briljanta och bekymmerslösa Django Reinhardt sin swing-jazz på stadens bästa arenor. Django är på toppen av sin karriär. Men han tillhör också det romska folket, och över hela Europa äger förföljelsen av romer rum. Inom kort tar hans liv en ny vändning, när det nazistiska propagandadepartementet vill skicka honom på turné i Tyskland.

KONSERT
Gustav Lundgren Trio gästar Tehara Romsk Filmfestival och Panora. De bjuder på en resa tillbaka i tiden då swing var den hippa musiken och Django var mannen som styrde swingen! En fartfylld kväll med sväng och nostalgi.

Efter filmen blir det paus och sedan börjar konserten i salongen kl 20.00. Det är fri entré men bokning krävs.
Mer om konserten här >>

Datum: Lör 25 nov, 2017

Kl 17:30 Filmvisning
Gratis inträde. Boka här >>

Kl 20:00 Konsert
Gratis inträde. Boka här >>

FILMFAKTA
Regissör: Etienne Comar
Land: Frankrike
År: 2017
Längd: 117 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Krigsfilm, Musik, Verklighetsbaserad
Skådespelare / Medverkande: Reda Kateb, Cécile De France, Ulrich Brandhoff
IMDb: Se filmen på IMDB

Arrangörer: Tehara Media i samarbete med Romska Kulturveckan, ARF – Film och Kultur för Mänskliga Rättigheter, Panora/Folkets Bio Malmö, Glokala Folkhögskola och ABF Malmö.
Med stöd av: Kultur Skåne

Event & specialvisningar