Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Döttrar – Förhandsvisning med regissörssamtal
Datum: Ons 19 okt, 2022

Välkommen på förhandsvisning av dokumentären Döttrar som ger ett unikt perspektiv på sorg och förlust. Regissören Jennifer Malmqvist är med oss efter visningen för ett samtal som modereras av Jonas Pedersen Hardebrant från Doc Lounge.

Sofia, Hedvig och Maja växte upp på landsbygden i södra Sverige med deras mamma Carolina – en självlysande personlighet och en hängiven mor. År 2010, samma dag som Hedvig fyllde 10 år, tog Carolina sitt eget liv. Maja hittade henne först. Sofia minns bara hur hon hindrades att se in genom fönstren. I dag är tjejerna – då 8, 10 och 16 år gamla – unga vuxna. Livet har fortsatt, men de har alla kämpat på olika sätt för att hantera sorgen.

De har knappt pratat om sin mammas självmord med varandra, vänner eller familj och nämner det sällan för nya bekantskaper. Att Carolina led av bipolär sjukdom – en kamp som hon dolde för sina döttrar – fick Sofia reda på först nyligen. När systrarna nu kliver in i vuxenlivet känner alla tre ett behov av att förstå sina upplevelser och prata mer öppet om sin mammas död.

Filmaren Jenifer Malmqvist träffade systrarna 2011. Hon började filma nästan direkt och följde dem under ett jobbigt år. Ett decennium senare återvänder Jenifer till dem och försöker förstå deras resa med sorg.

Systrarna delar minnen och sina egna tolkningar av händelserna fram till, och efter, sin mammas självmord. Filmen dokumenterar den här intima processen och flickornas vardag när de brottas med sin förlust i efterdyningarna av deras trauma. Genom att använda filmat material från både barndom och nutid, erbjuder Döttrar ett unikt perspektiv på sorg och förlust. Och viktigast av allt: hopp till de som befinner sig i en liknande situation.

___
För fler visningar av Döttrar se här>>

Datum: Ons 19 okt, 2022

BILJETTPRIS: 130 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Jenifer Malmqvist
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 90 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 11 år
Premiär: 21 okt, 2022
Distributör: Doc Lounge
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Doc Lounge, ABF Malmö

Event & specialvisningar