Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Emily och den magiska resan – Premiär med regissörssamtal
Datum: Fre 29 apr, 2022

Välkommen på premiärvisningen av familjefilmen Emily och den magiska resan med efterföljande samtal med regissören Marcus Ovnell och Jenny Lampa. Följ med Emily på hennes äventyrliga resa i den magiska sagovärlden Faunutland!

Svenska duon Jenny Lampa, som även spelar fen Nightinglar, och Marcus Ovnell står för manus, regi och produktion. Inspelningen ägde rum i Skåne. Detta är en lokalt förankrad film med stark internationell utblick, som hittills har sålts till smått förbluffande 130 länder.

Emilys mamma är en berömd barnboksförfattare som skriver sagor om det magiska riket Faunutland. Tillvaron för Emily och hennes mamma är emellanåt ganska tuff, då de båda sörjer att Emilys pappa har gått bort. Men Emily kämpar på och gör allt för att mamma ska bli glad igen. En dag hittar hon en förtrollad kista med en magisk sagobok och hon blir på något mystiskt sätt förflyttad till sagans värld Faunutland. Där träffar hon den förvirrade men mycket snälla fen Nightinglar och det underliga jättemonstret Belorac. Tyvärr visar det sig snart att mörka krafter håller på att ta makten i Faunutland. Tillsammans med sina nya vänner Nightinglar och Belorac måste Emily ge sig ut på en äventyrlig resa för att bekämpa de mörka krafterna och ställa allt till rätta i sagornas värld.

"Imponerande" – That Moment In.com
"Omsorgsfullt, kostymerna är helt fantastiska" – Film Threat
"Fantastisk barnfilm om en ung flickas mod och styrka" – Plugged In

Datum: Fre 29 apr, 2022

FILMFAKTA
Regissör: Marcus Ovnell
Originaltitel: Emily and the Magical Journey
Land: Sverige, USA
År: 2020
Längd: 85 minuter
Språk: Svenska (dubbat)
Textning: Svenska
Genre: Familjefilm, Fantasy
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Harriet Slater, Chelsea Edge, Tipper Seifert-Cleveland
Distributör: Njutafilms
Premiär: 29 april, 2022
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Phelecan Films, Njutafilms, ABF Malmö

Event & specialvisningar