Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
En bra vecka för demokratin + regissörssamtal
Datum: Sön 20 maj, 2018

Visningen gästas av regissören Cecilia Björk som samtalar med publiken efter filmen.

Cecilias mål med filmen har varit att skapa ett tidsdokument över vårt samhälle och demokratin. "Jag ville filma i Almedalen för att det är en förtätad plats där strukturer blir synliga och möjliga att fånga. Jag ville leta nya bilder av politik, bortom livesändningar, debatter och dramatiska utspel, och på så sätt ställa ett antal frågor: Hur formas samhället av de bilder media producerar? Vilka egenskaper och handlingar premieras i ett mediesamhälle? Vilka förutsättningar skapar vi för vår demokrati?"

Cecilia Björk, född 1981 i Härnösand, vill i sina filmer kartlägga platser där makt koncentreras. Hon har tidigare arbetat inom kommunikation och media, samt med casting och rådgivning på flera av Plattform Produktions projekt såsom "Hopptornet" och "Extramaterial".

EN BRA VECKA FÖR DEMOKRATIN
är en avslöjande och humoristisk skildring av vårt samhällssystem, med Almedalsveckan som spelplats. Filmen är en studie av hur politik saluförs i ett mediesamhälle där uppmärksamhet är hårdvaluta.

Filmen var utvald i tävlan på Göteborg Filmfestival, Tempo Dokumentärfestival och CPH:DOX.

Filmen är producerad av Plattform Produktion, som bl a ligger bakom Ruben Östlunds filmer, och är producerad av Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck ("Hopptornet", "Punkt 9: val av andre vice talman" m fl).

Datum: Sön 20 maj, 2018

kl 16:00

FILMFAKTA
Regissör: Cecilia Björk
Land: Sverige
År: 2018
Längd: 77 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med Filmcentrum Syd och ABF Malmö.

Event & specialvisningar