Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
En obekväm uppföljare + samtal
Datum: Fre 17 nov, 2017

Al Gore är tillbaka med ytterligare obekväma sanningar!

Drygt ett årtionde efter klimatdokumentären "En obekväm sanning" är Al gore tillbaka med en ny omskakande film. I EN OBEKVÄM UPPFÖLJARE får vi följa den före detta vicepresidenten fortsätta sin kamp för att få världens politiker att omforma sin miljöagenda.

SAMTAL EFTER FILMEN
Efter premiärvisningen den 17 november lämnar vi scengolvet till nätverket Klimatfronten för ett samtal med publiken. Klimatfronten består av engagerade medborgare från olika miljö- och solidaritetsorganisationer i Malmö. Mitt i eskalerande klimatkris är det många som vill måla upp bilden av att allt går åt rätt håll. De i Klimatfronten menar att det inte alls stämmer. Sverige för en kontraproduktiv politik där fina ord kombineras med satsningar på fossila bränslen och stängda gränser. Sverige måste agera radikalt och göra betydligt mer för klimatet än idag.

Tanken med samtalet är att informera och inspirera publiken till engagemang och visa att vi kan förändra världen och påverka politiker.

EN OBEKVÄM UPPFÖLJARE
Ett decennium efter att ”En obekväm sanning” förde klimatförändring högt upp på agendan kommer denna omskakande och medryckande uppföljare som visar hur nära vi är en riktig energirevolution. Fd vicepresident Al Gore fortsätter sin outtröttliga kamp på resor runt om i världen för att utbilda en armé av ”klimatmästare” och påverka den internationella klimatpolitiken.

Kameror följer honom bakom kulisserna – i både privata och offentliga stunder, det är både roligt och gripande – när han följer den inspirerande tanken att trots att insatserna aldrig varit högre kan farorna med klimatförändingarna övervinnas tack vare människans uppfinningsrikedom och engagemang.

Föregångaren "En obekväm sanning" fick stor uppmärksamhet när den kom och belönades med två Oscarstatyetter, samt var sannolikt bidragande till att Al Gore även tilldelades Nobels fredspris 2007.

TT-intervju med Al Gore i Sydsvenskan >>
Klimatfronten på Facebook >>

Datum: Fre 17 nov, 2017

kl 18:00

Regissör: Bonni Cohen och Jon Shenk
Land: USA
År: 2017
Längd: 100 minuter
Språk: Engelska, Franska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Al Gore, Hilary Ashford-Ng, George W. Bush
Premiär: 17 nov
IMDb: Se filmen på IMDB
Originaltitel: An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med nätverket Klimatfronten och ABF Malmö

Event & specialvisningar